Belföld

200-220 méteres óriásmólót építhetnek a Balatonba Fonyódon

rtl.hurtl.hu

2021. december 28. 6:19

Az önkormányzat és a hatóságok hallgatnak, egy régebbi módosítás alapján engedélyezték a beruházást.

Továbbépül az éveken át félkész állapotban lévő Fonyód Yacht Klub. A Népszava szerint a jelenleg két rövidebb mólóval, három vendégmólóval, csónakkikötő résszel és hullámtörővel rendelkező, 97 hajó befogadására képes létestívmény kapacitása egy 2019-es engedélymódosításnak köszönhetően, egy új mólóval több mint két és félszeresére, cirka 250 férőhelyesre nőne. A lap úgy tudja, hogy 

a tulajdonos egy 200-220 méteres mólószárat tervez a Balatonba.

A lap megkeresésére a Fonyód Yacht Klub részéről Mátyás László válaszolt, aki később megtiltotta, hogy az elmondottakat leírják. A fonyódi önkormányzat november 11. óta nem reagált a Népszava egyebek mellett azt firtató kérdéseire, hogy a városnak szüksége van-e egy ilyen létesítményre. Az illetékes kormányhivataloktól és a vízügyi hatóságtól sem kaptak érdemi vagy egyértelmű választ, végül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál jártak sikerrel.

„A kiadott engedély alapján a meglévő keleti mólószár és a meglévő hullámvédő kőszórás bontását, a tervezett kikötő medence kotrását, a kikotort mederanyag elhelyezését, új keleti mólószár építését és a régi keleti mólószár helyén partvédelem kiépítését tervezik megvalósítani" – erősítették meg a lap értesüléseit. 

Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#fonyód#fonyód yacht club#móló#kikötő#balaton

Címlapról ajánljuk