Belföld

Beperelte Kósa Lajost a csengeri örökösnő

rtl.hurtl.hu

2021. december 24. 7:33

P. Mária hat évvel ezelőtt sikeresen átverte a Fidesz befolyásos politikusát.

Személyiségi jogai megsértése miatt bírósághoz fordult az állítólagos milliárdos vagyonnal rendelkező P. Mária, aki sérelemdíjat és bocsánatkérést követel Kósa Lajostól – értesült a Blikk. Mint ismert, P. Máriát azzal vádolja a bíróság, hogy 780 millió forintot csalt ki több emberből. Azt állította, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt Németországban elhunyt édesapjától, ám a pénzhez nem tud hozzájutni.

A történetet egy, a Magyar Nemzet által 2018-ban nyilvánosságra hozott dokumentum szerint Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője is elhitte. Kósa a közjegyző által hitelesített irat szerint 2015-ben vállalta, hogy segít a csengeri nőnek azzal, hogy átveszi 4,3 milliárd euró vagyonkezelését. A Blikk által idén februárban nyilvánosságra hozott iratok szerint P. Mária 2016-ban több ajándékozási szerződést is kötött Kósával.

A napilap szerint a jelenleg letartóztatásban lévő csengeri ál-örököst az bőszítette fel, hogy a fideszes politikus nyilvánosan elítélt csalónak nevezte őt. Emiatt P. Mária bocsánatkérést és 2,5 millió forintos sérelemdíjat követel.

Semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan.

– állította a bírósági eljárás kapcsán Kósa Lajos.

Nyitókép: Kósa Lajos beszédet mond a debreceni könyvnyomtatás megkezdésének 460. évfordulóján rendezett ünnepségen Debrecenben, a Kölcsey Központban 2021. október 28-án. – Fotó: Vajda János / MTI

#Belföld#kósa lajos#csengeri örökösnő#per

Címlapról ajánljuk