Belföld

Hárommilliós végkielégítéssel távozhat Novák Katalin, akinek élete végéig járhat a négymilliós államfői fizetés

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 13:58

Ha a leköszönő családügyi minisztert megválasztják köztársasági elnöknek, akkor rezidencia is jár neki, egyfős személyzettel.

Mintegy hárommillió forintos végkielégítéssel búcsúzhat családügyi miniszteri posztjától Novák Katalin, aki december végi hatállyal mond le, miután Orbán Viktor miniszterelnök jelezte, a Fidesz őt javasolja a köztársasági elnöki posztra – írta a 24.hu

A cikk szerint mivel Novák csak másfél évig volt családokért felelős tárca nélküli miniszter, ezért nem három havi pénz jár neki, mint a büntetőügye miatt lemondott igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, hanem csak másfél havi illetmény.

Novák Katalin államfőként körülbelül 

havi négymillió forintot keres majd, ezt az összeget élete végéig megkapja, gépkocsi-használattal, háromfős titkársággal, egészségügyi ellátással együtt. 

Ha kéri, akkor a „megfelelő lakhatását is biztosítja” neki az állam egy fős személyzettel, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy rezidenciát is kapnak használatra, amelyben családjával élhet akkor is, ha lejárt az államfői mandátuma. 

Ezek a juttatások a volt államfő halálával sem szűnnek meg teljesen, a jogszabályok szerint az özvegyet is megilleti a rezidencia, a gépkocsihasználat, az egészségügyi ellátás, az államfői illetményhez igazított özvegyi ellátás, sőt, még saját, kétfős titkárság is.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

 

#Belföld#novák katalin#köztársasági elnök#államfő#államfőválasztás

Címlapról ajánljuk