Belföld

Kiderült, mi lesz a hatpárti ellenzék neve a választáson

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 5:37

Márki-Zay Péter jelentette be és azt is elmondta: sok ember van az ellenzékben, aki a Fidesz győzelméért dolgozik.

Egységben Magyarországért – ez lesz a neve a hatpárti ellenzéknek az áprilisi országgyűlési választáson, jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra is kitért, hogy fenntartja állítását, miszerint Novák Katalin még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb lesz államfőnek. Az ellenzék álláspontja az, hogy a köztársasági elnököt csak az országgyűlési választás után, közvetlenül kellene megválasztani.

A 2022-re tervezett kampányösszeg harmadát sikerült összegyűjtenie a pártoktól, pedig a pártok a teljes összeget is „lefedhették volna, így most nekünk kell kalapolni”. Elmondta: az anyagi kérdésnek két része van. A közös kampánylistára eleve jár pénz az államtól, ehhez jön hozzá az az összeg, amit a pártok saját megtakarításaikból ajánlanak fel a kampányra. Utóbbit kevesli, szerinte többet is adhatnának. 

Márki-Zay Péter szerint aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója. Szeretné a nem aktív árulókat visszatartani attól, hogy aktivizálódjanak.

Sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, azonban tudniuk kell: ő a legnagyobb nyíltsággal fog erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját

 – magyarázta a miniszterelnök-jelölt. Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon – tette hozzá. 

Márki-Zay Péter kérdésre sem nevezett meg senkit. Annyit azonban elárult: valakivel közülük már beszélt is, van akinek a sajtón keresztül üzen és akad olyan is, akivel nem törődik. 

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#márki-zay péter#egységben magyarországért#ellenzék#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk