Belföld

Fideszes nápolyit kaptak nógrádi roma családok

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 22. 18:56

Több száz vödör nápolyi, Balla Mihály képviselő arcképével, Fidesz pártlogóval felmatricázva – balassagyarmati roma családok kaptak ilyen pártadományt a múlt héten.

Tisztelt Barátom! Áldott Karácsonyt és Egészségben Boldogságban megélt Új évet kívánok! Hajrá, Nyugat Nógrád!

– ezzel az üzenettel és saját képviselői portréjával, valamint a Fidesz pártlogójával felmatricázott nápolyis vödröket osztott Balla Mihály roma családoknak Balassagyarmaton. Nógrád megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője december 17-én pénteken posztolt három képet az akcióról saját politikusi Facebook-oldalán, azzal a kísérő szöveggel, hogy

Hamarosan kiszállításra kerülnek azok az ajándékcsomagok, amelyeket a térségi roma vállalkozókkal közösen roma családokhoz juttatunk el. A vállalkozók a jótékonysági akció fővédnökévé választottak, így ebbéli minőségemben is szeretném megköszönni mindazoknak az önkénteseknek, akik a csomagolásban és a kiszállításban segítenek!

A képeken több száz vödör kakaósnak tűnő nápolyi látható, a kereskedőknél az ehhez hasonló 1 kilogrammos kiszerelésű édesség 1000-1500 forintba kerül.


Az akcióra Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet szerdán. A független országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy az adományt nem Balla Mihály finanszírozta, hanem a térségi roma vállalkozók, akik viszont Balla jóvoltából nyerhettek korábban EU-s támogatást projektjeikre.

Az Átlátszó korábbi cikke szerint Nógrád megyében Becsó Zsolt mellett Balla Mihály a legfontosabb szereplő az állami és uniós forrásokból származó támogatások elosztásában. Testvére, Balla János is kormánypárti politikus: 2018-ig moszkvai nagykövet volt.

Nyitókép: Balla Mihály Facebook-oldala

#Belföld#balla mihály#fidesz#nógrád megye#országgyűlési képviselő#nápolyi#romák#kampány

Címlapról ajánljuk