Belföld

Nem tesz feljelentést a képviselőnő, akire szexista megjegyzéseket tett a hajdúnánási fideszes polgármester

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolyartl.hurtl.hu

2021. december 21. 17:02

Bódi Judit az RTL Híradónak azt mondta, megérti, hogy ideges a településvezető, hiszen közbeszerzési ügyben folyik a városban nyomozás.

 „A stílus maga az ember” – mondta az RTL Híradónak Bódi Judit, a hajdúnánási ellenzéki összefogás frakcióvezetője, akire szexista megjegyzéseket tett a város polgármestere.

Korábban a Debreciner írta meg, hogy a fideszes Szólláth Tibor a frakcióvezető egy kritikus megjegyzésére azt mondta: „úgy látom, hogy ez egy nehéz nap önnek is, képviselő asszony”, „vannak ilyen napok, hölgyeknél ez nehezebb”. Később, amikor Bódi Judit figyelmeztette a polgármestert, hogy már megszavazták a nyílt ülést abban a napirendi pontban, amit a városvezető zárt ülésként jelentett be, Szólláth Tibor azt mondta: „van egy feleségem és van egy lányom is, ismerem ezeket a hisztis napokat, nehéz”. Amikor a frakcióvezető kikérte magának a szexista megjegyzést, a polgármester szemére vetette, hogy „ezen a napon végighisztizi a testületi ülést”.

Bódi Judit szerint Szólláth Tibor már maga is megbánta a kijelentését, ami nyilvános, élőben közvetített képviselő-testületi ülésen hangzott el.

Én értem, hogy ideges, hiszen a városban folyik egy nyomozás közbeszerzési ügyben. Nyilván minden településvezető ideges lenne ettől a helyzettől

– mondta a frakcióvezető, ugyanakkor hozzátette: ez a stílus nem megengedhető. Az RTL Híradónak Bódi Judit azt mondta, nem szeretne feljelentést tenni, egy dolgot szeretne:

Nagyon bízom benne, hogy polgármester úr, mint vallásos ember, a karácsony közeledtével ezt át fogja gondolni, és nem fogja megengedni, hogy a hajdúnánási képviselőtestület ilyen stílusban folytassa a munkát januárban.

Elmondta azt is, hogy a polgármester bocsánatot kért, és ezzel ő is lezártnak tekinti az ügyet.

A Debreciner szerint egyébként a városban versenyt korlátozó megállapodás gyanúja miatt zajlik rendőrségi nyomozás – Szólláth Tibor a lapnak azt állította, hogy az önkormányzat nem kapott az ügyben tájékoztatást egyetlen hatóságtól sem, de tudomása szerint a kialakítás alatt lévő ipari park útépítéséhez kiírt tender kapcsán nyomoz a rendőrség. Ezt az ügyet tárgyalták azon a képviselő-testületi ülésen, ahol a polgármester szexista megjegyzésekkel támadta Bódi Juditot.

Az alábbiakban a Bódi Judittal készült teljes interjút is megnézheti.

#Belföld#bódi judit#hajdúnánás#szólláth tibor#szexizmus

Címlapról ajánljuk