Belföld

Az egyházi iskola vezetője elmondta, miért szedették le a Szivárványcsaládokért Alapítvány plakátját

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2021. december 20. 11:55

Nem először fordult elő, hogy leszedettek egy hirdetést a szolnoki görögkatolikus iskola területén álló óriásplakáthelyről. 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány pénteki Facebook-posztjában arról írt, hogy egy egyházi fenntartású iskola az alapítvány idei kampányához tartozó plakát eltávolítását kérte.

„Az iskola udvarán álló óriásplakátot üzemeltető céggel való megállapodásunk szerint ezen a felületen csak pártsemleges és ideológiamentes tartalmú hirdetések jelenhetnek meg" – válaszolta az RTL Híradó kérdésére Oláhné Kanyó Andrea, a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója. Az intézményvezető hozzátette: 

Nem először fordult elő, hogy talán figyelmetlenségből, ezt mégsem tartották meg, de jelzésünk után máskor is azonnal eltávolították a képet.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány hétfői posztjában kiemelte, hogy a plakát éppen a gyerekek jogaira hívta fel a figyelmet: Ugyanaz a szeretet – ezt hirdette az egyenlőségjelbe írt egyszerű felirat, fehér alapon.

„Azt szerettük volna megmutatni, hogy a szivárványcsaládokban a szülők ugyanazzal a szeretettel, törődéssel és aggódással nevelik a gyerekeiket, mint bármelyik magyar család. Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mindezek ellenére az állam nem biztosít azonos jogokat nekik" – fogalmazott az alapítvány, hozzátéve: a plakátok helyét nem ők választották ki. 

Arról is írtak, hogy fontosnak tartották, hogy olyan plakátot készítsenek, ami a szeretetet hirdeti.

Mivel a plakátcég nem akarta elveszíteni a plakáthelyet, a kérésnek eleget tettek, és a kieső felületért máshol kárpótoltak minket

– írta az alapítvány, hozzátéve: a plakát semmilyen bántó, negatív vagy provokatív elemet nem tartalmazott, így kérdés, hogy ki hozta meg a plakát eltávolításáról szóló döntést és a plakát üzenetének pontosan melyik részével volt gond. 

„Hogy a szivárványcsaládokban élő szülők ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint bárki más, a gyerekeik pedig őket? Vagy a kampány tartalmát utasítják el, hogy az érintett gyerekeknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint az összes többi gyereknek?" – vetették fel.

 Az RTL Híradó telefonon szeretett volna további kérdéseket feltenni, az intézményvezető azonban elhárította az érdeklődést. 

Nyitókép: Szivárványcsaládokért Alapítvány / Facebook

#Belföld#szolnok#szivárványcsaládokért alapítvány#plakát#Híradó#lmbtq#egyházi iskola

Címlapról ajánljuk