Belföld

A fővárosi Fidesz szerint hitelesített irat bizonyítja, hogy el akarták adni a Városházát

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 12:16

Karácsony Gergely szerint viszont éppen a Fidesz vetett szemet az ingatlanra.

Egy meg nem nevezett ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt., a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője csütörtökön Budapesten.

Láng Zsolt, a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: a nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, aki hajlandó az abban szereplő állításokat személyesen is megerősíteni akár a rendőrségen, akár a Városháza ügyet vizsgáló bizottság előtt. 

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán úgy reagált, hogy az egész Városháza-ügy csak a Fidesz bosszúhadjárata.

Szemet vetettek a Városházára, de miután kiderült, hogy nem adjuk, sem nekik, sem másnak, dühödt és hazug lejárató kampányba kezdtek.

– írta Karácsony. 

 

Mint ismert, egy Guy Fawkes-álarcos, eltorzított hangú szivárogtató novemberben több, titokban készült hangfelvételt is eljuttatott a sajtóhoz. Ezeken többek között Barts J. Balázs, a BFVK vezetője és Gansperger Gyula üzletember (aki az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója volt) a Városháza eladásáról beszélt. Felvételek kerültek elő Bajnai Gordon volt miniszterelnökről is, aki Ganspergerrel együtt szintén részt vett egy tárgyaláson, ahol szóba került az ingatlan értékesítése.

Láng Zsolt felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. december 15-én – Fotó: Kovács Attila / MTI

 

A fideszes Láng Zsolt a mai sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a levél szerzője azt állítja: 2021 májusában meghívták a BVFK irodájába egy, a főváros által eladásra szánt ingatlanokkal kapcsolatos tájékoztatóra. A befektetésre ajánlott tételek között szerinte a Városháza is szerepelt, 40 milliárd forintos árral. A fideszes politikus ezzel kapcsolatban azt mondta, az említett tájékoztatón Barts J. Balázs a BVFK vezetője beszélt, aki az eladás mellett az ingatlanfejlesztés lehetséges alternatíváit is felsorolta, amiről már tanulmányok is készültek. A nyilatkozat szerint elhangzott, hogy az esetleges értékesítések a főváros vezetőinek tudtával, így a főpolgármester tudtával és beleegyezésével történnek, nyilvános pályázaton. 

Láng Zsolt szerint a levél súlyos állításokat tartalmaz és megkérdőjelezi Karácsony Gergely főpolgármester minden eddigi cáfoló nyilatkozatát.

Az ügyben Bajnai Gordon volt miniszterelnök a HVG-nek adott csütörtöki interjújában úgy fogalmazott:

Gansperger Gyula a Városháza-ügyben olyasmiről beszél, amiről fogalma sem lehet, az átlagos Mediaworks-fogyasztó konspirációs elméleteit meséli rendületlenül

– fogalmazott Bajnai, aki szerint a kormányközeli sajtóban (amit a Mediaworks-szel azonosít) „készültek arra, hogy a kormány legbelső köreiben korrupciós aknák robbannak, ezeket próbálták megelőzni ezekkel a petárdákkal”.

Nyitókép: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában – Fotó: Róka László / MTVA

#Belföld#városháza#eladás#fidesz#láng zsolt#bajnai gordon#gansperger gyula#közjegyző

Címlapról ajánljuk