Belföld

Elfogadták a fideszes javaslatot, Tatabánya nem tájékoztatja a lakosságot

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 14:21

A tatabányai önkormányzat közgyűlésén egy olyan módosító indítványt fogadtak el a képviselők, amelynek értelmében minden lakossági tájékoztatással összefüggő kötelezettséget fel kell mondani az év végéig.

Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP) javaslatára Tatabányának minden kötelezettségét fel kell mondania az év végéig, amely a lakosság tájékoztatását szolgálja – derült ki a város Facebook-bejegyzéséből. Ebbe a kategóriába tartozik a honlap, a közösségi média, az online megjelenés, valamint a helyi újság is, de a közgyűlés ülésének közvetítése is. 

A rendelet szerint a város új kötelezettséget nem vállalhat, kifizetést nem teljesíthet lakossági tájékoztatással kapcsolatban, egészen a 2022. évi költségvetés elfogadásáig, várhatóan 2022 márciusáig.

„Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, város intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon. Nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit. Nem teljesítheti az Európai Uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit. Nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést semmilyen módon” – áll a posztban.

Az indítványt a Fidesz-KDNP 8 fős frakcióján túl megszavazta Frankné Farkas Gabriella, Fekete Miklós, Hoffer Dávid és Nagy Béla független képviselők is. A városban ellenzéki polgármestert választottak 2019-ben, de az elmúlt hónapokban több ellenzékiként bekerülő képviselő is a kormánypártokkal kezdett el szavazni. A 444.hu cikke szerint Fekete Miklóst, aki korábban szocialista politikus volt, ki is zárták a pártból. 

Hasonló döntést már az október 21-i ülésen is megszavazott a testület. Akkor Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő javaslatára azonnali hatállyal szüntették meg az önkormányzat ingyenes havi magazinját, a Jó Szerencsét magazint. Az akkor elfogadott határozatok szerint az önkormányzat a továbbiakban nem adhat ki újságot egy új pályázati eljárás lezárultáig – közölte a város.

Nyitókép: Schmidt Csaba és Pataki Zoltánné kormánypárti képviselők – Fotó: Tatabánya Facebook-oldala

#Belföld#tatabánya#fidesz#tájékoztatás#költségvetés#média

Címlapról ajánljuk