Belföld

Népszava: Letartóztatták a fonyódi végrehajtót

rtl.hurtl.hu

2021. december 15. 9:06

Az ügyészség szerint N. Gábor 42 millió forintot fizetett a végrehajtói kar elnökének, amiből Völner Pál is részesült.

„Az ügyfélfogadás határozatlan ideig technikai okok miatt szünetel” – áll a fonyódi önálló bírósági végrehajtó irodájának ajtaján a Népszava helyszíni riportja szerint. A lap úgy tudja, N. Gábort letartóztatták, mert kenőpénzt fizetett kinevezéséért a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének.

„A Fonyódi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2021. június 7. napján 42 677 000 forintot adott át összesen a Kar elnöke részére, mely összegekből dr. Völner Pál is részesült” – idézi a Népszava az ügyészség tájékoztatását.

Völner Pál múlt kedden mondott le igazságügyi államtitkári tisztségéről, miután a Legfőbb Ügyészség azzal gyanúsította meg, hogy hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összegért járt el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György érdekében. Ezen a héten a kormánypárti politikus képviselői mentelmi jogát is felfüggesztette az Országgyűlés.

N. Gábor tavaly februárban kapta meg kinevezését. Már működésének első évében 107,99 millió forintos árbevételre tett szert, melyből az adózott eredmény 42,6 millió forint volt, ez éppen megegyezik az ügyészségi tájékoztatás szerint kifizetett kenőpénz összegével.

Nyitókép: Völner Pál az Országgyűlés 2021. június 1-i plenáris ülésén – Fotó: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#fonyód#bírósági végrehajtó#vesztegetés#völner pál#schadl györgy

Címlapról ajánljuk