Barátok közt

Ez történt a héten (3. hét)

rtl.hurtl.hu

2016. január 22. 20:25

Vilmos csúnya sérülést szerez, ami hosszú távra befolyásolja a mindennapjait. Nikol meglát egy majdnem csókot Krisztián és Aliz között, amit fel akar használni, de meglepetés éri. Nóra bejelenti, hogy megváltoztatja a nevét. Tóbiás felveszi Ádámot a Fittlaborba. Attila döntést hoz a befektetővel kapcsolatban, amiben Ágnes is támogatja, és ez nem teszi boldoggá Ludwigot. Zsófi egyre furcsábban viselkedik, így Tóbiás is akcióba lendül, hogy a kismamát ráébressze a viselkedésének árnyoldalaira.

Hannát felzaklatja, hogy rajtakapta Zsófit, amint Ádámot rajzolja meztelenül. Zsófi szerint Hanna féltékeny. Ádám felbátorodik ezen, de a közeledése felbosszantja Hannát, és mindketten megsértődnek a másikra. Miután mindketten lehiggadtak, Hanna meglepő nyíltsággal bocsánatot kér Ádámtól, végül megcsókolják egymást.
László felajánlja a segítségét Nórának a halotti tor megszervezésében, de Nóra kijelenti, hogy nem lesz tor. László úgy dönt, hogy Nóra háta mögött megemlékezést szervez. Felhalmoz egy csomó gyertyát, abban bízva, hogy a lakók és a vendégek majd tőle vásárolják meg a gyertyákat a megemlékezéshez. Gizella fél, hogy a nyakukon marad a sok gyertya. A házban kimegy az áram. Vilmos összetalálkozik Lászlóval, és világossá válik, hogy ez László műve. A megemlékezést félbeszakítja a kisbolt sötétségében eleső Vilmos jajveszékelése. Vilmos nem tud megmozdulni, így László megkéri Tóbiást, hogy segítsen Vilmos hátán, és Tóbiás jógamozdulatai be is válnak. László új feladatra kéri Tóbiást: megfizeti, csak legyen Vilmos titkos jógatanára.
Tóbiás alig bír el a Fittlaborban felhalmozódó munkával, Zsófi viszont elmondja Hannának, hogy a szülésig már nem tervez visszamenni a munkába, mert feszélyezi a Fittlaborban megforduló sok jó pasi. Tóbiás Ádámtól kér segítséget a napi ügyek intézésében, cserébe műtermet ajánl Ádámnak a Fittlabor épületében. Zsófi és Tóbiás összevesznek azon, hogy Tóbiás munka fejében ingyen kiadta az üres helyiséget Ádámnak. Tóbiás közben megtudja Hannától, miért nem megy Zsófi többé a konditerembe. Ádámmal egy viccet készítenek elő Zsófinak: félmeztelenül szerelnek be tornakelléket a lakásba. Zsófi megérti a viccet, és elnézést kér a viselkedéséért.
A halotti tor után Miklós és Nóra intim beszélgetést folytatnak. Nóra másnap levelet kap arról, hogy Róbertnek hősi medált ítéltek, és ez nagyon felkavarja. Felkeresi Miklóst: zokogva borul a karjaiba, nem bírja a Róbert halála utáni fájdalmat. László arra bíztatja Miklóst, hogy továbbra is közeledjen Nórához. Eközben Gizella rámutat Nórának, hogy ha Nórának problémája van, mindig Miklóshoz menekül. Nóra ezen felháborodik, és végül arra jut, hogy felveszi elhunyt férje nevét, és ezt közli is Miklóssal. Nóra később Gizella jelenlétében nyitja ki a nászutas bőröndjüket, és meglepve tapasztalja, hogy Róbert két fürdőruha kivételével mindent kitett belőle. Egy Róbert által írt cetli bizonyítja: Róbert csakis Nórával akart foglalkozni a nászúton. Nóra úgy dönt, összepakol, és egyedül is elutazik a nászútra.
Nikol a megbeszélésük értelmében a bisztró felét követeli Krisztiántól a Hallerrel való megismerkedésért cserébe. Aliz meghallja ezt, és kérdőre vonja Krisztiánt. Nem kap egyenes választ, így bemegy a börtönbe Zsolthoz, és rájön, hogy Zsolt semmiről sem tud. Aliz és Krisztián majdnem csókolóznak, amit Nikol is lát. Alizt bosszantja, hogy a bisztróban dolgozó Nikol ugráltatja Krisztiánt, és ezért leönti egy pohár üdítővel. Nikol elmeséli neki, hogy azért van szüksége a bisztróra, hogy visszaszerezze a fia bizalmát. Aliz arra kéri Krisztiánt, ne legyen többé ellenséges a nővel. Nikol azonban Rudi előtt célozgat arra, hogy tudja, Aliz és Krisztián között alakul valami.
Veintraub Tamás jól fizető megrendelést ajánl Attilának a voksáért cserébe az első igazgatótanácsi szavazáson. Amikor Attila rákérdez Ludwignál, hogy miért nem nyílt lapokkal játszott, Ludwig kiosztja Attilát. Ágnes szerint Attila ne beszéljen bizalomról, hiszen ő kémkedett az esküvőn és az ő feleségének az ujjlenyomatait találták meg a gyertyatartón is. Attila szerint viszont az a különös, hogy csak Júlia ujjlenyomatait találták meg. Talán valaki letörölte a többit. Talán Ludwig lehetett a tettes? Később Ágnes elmondja Júliának, hogy Ludwig ölhette meg Róbertet, mert Ludwignak van egy állatias oldala is. Júlia és Attila hazakísérik Ágnest a villába, ahol Ludwig éppen Olíviával és Emillel beszélget. A nyomozók elmondják, hogy felmerült egy másik lehetőség is Róbert halálával kapcsolatban. A sérüléseket a kandallópárkány is okozhatta, így lehet, hogy Róbertet nem fejbe vágták, hanem ellökték, vagy elesett. Attilát frusztrálja, hogy kétszáz ember sorsáról kell döntenie a cipőgyári szavazáson. Közben Ludwig visszaparancsolja Ágnest a családi hálószobába. A Berényi Kft megbeszélésén Ágnes Attila véleményét támogatja a cipőgyári szavazással kapcsolatban, kivívva ezzel Ludwig haragját. Ezután megfenyegeti Ludwigot, hogy elmondja mindenkinek, hogy Róbert és Ludwig Róbert halála előtt azon veszekedtek, hogy Ludwig megerőszakolta Ágnest.
 
#Barátok közt#sérülés#csók#meglepetés#akció#kismama#kertész vilmos#oravecz nikol#fekete aliz#balogh nóra#schneider ludwig#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk