Barátok közt

Ez történt a 29. héten

rtl.hurtl.hu

2015. július 17. 13:26

Ágnes kiborul a róla terjedő pletykák miatt. Attila mindent megtesz annak érdekében, hogy megtudja, ki juttatta börtönbe Ágnes férjét. Júlia kezd rájönni, milyen eszközöket használ Ágnes az üzletben. Úgy tűnik, hogy Aliznak új partnere akadt. Gizellának a kártyák „súgnak” valami fontosat. László igyekszik előteremteni a törlesztő részletet, és attól sem riad vissza, hogy csaljon. Vajon lebukik? Péter és Ádám összebalhéznak. Sikerül-e Róbertnek kidumálnia magát, amikor kiderül az igazság Nóra karkötőjéről? Nóra nagy lépésre szánja el magát.

Nóra elmeséli Júliának, hogy valószínűleg Ágnes juttatta börtönbe Róbert apját. Ágnes kikéri magának, hogy ilyen aljas hazugságokat találnak ki róla. Attila régi kapcsolatait veszi elő újra, hogy kiderítse az igazságot, ki adta fel Ágnes férjét a rendőrségnek. Amikor megtudja, Attila rettenetesen meglepődik.

 

Ágnes figyelmezteti az ingatlan-bérlettel kapcsolatos panasszal élő Brigittát, hogy továbbra is zsarolható, ezért jobb, ha nyugton marad. Brigitta figyelmezteti Júliát, hogy vigyázzon Ágnessel. Ágnes Brigittának támad, és kijelenti, hogy rendbe kell hoznia, amit tett, ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön, miért bérelte annak idején fel Ádámot. Brigitta visszakozik, később azonban Júlia rájön, hogy Brigitta valamiért fél Ágnestől.

 

Zsolt azt javasolja Aliznak, hogy keressen magának másik kapcsolatot. Aliz regisztrál azon a társkereső oldalon, amin Zsolt is fenn van. Rögtön le is szervez egy randit, bár nem látta a férfi fotóját. A randin kiderül, hogy Zsolt az, és a randi nem sikerül túl jól. Később Aliz Rudinak panaszkodik, ami szexbe torkollik. Közben Zsolt megsajnálja Alizt, ezért bocsánatot kér tőle a randi miatt. Később azonban megtalálja Aliz fehérneműjét az irodában és rájön, hogy Aliz Rudival szexelt, és ettől kicsit elszomorodik. Aliz végül visszaszerzi az irodában felejtett fehérneműjét is, és megbeszéli Rudival, hogy mindketten hallgatnak a kalandjukról.
 

Gizellát a tarot kártya valami nagy szerencsétlenségre figyelmezteti. A nap során Gizellával valóban történik több kisebb baleset. Gizella nem bánja, hisz a kártya „szólt”. Váratlanul azonban egy e-mailt kap, amiben pénzt kérnek Gizellától arra hivatkozva, hogy Linda bajba került. Gizella nem éri el Lindát telefonon, hogy megbizonyosodjon a hír valódiságáról, ezért átutalja a törlesztő részletre félretett pénzt. Később Gizella és László rájönnek, hogy Gizella egy csalás áldozata lett.

 

Gizellának bűntudata van, ezért László megígéri neki, hogy majd ő előteremti a havi törlesztő részletet. László ezt csalással teszi, a normál zöldséget és gyümölcsöt bioként, emelt áron eladva. Amikor lebukik Gizella előtt, Gizella figyelmezteti, hogy ha ezzel a módszerrel teremtik elő a hiányzó összeget, semmiben sem különböznek az őt átverő csalóktól. Később az átverés híre eljut Lucához is, aki felajánlja Gizellának, hogy kamatmentes kölcsönt ad neki határozatlan időre. Gizella hálásan fogadja a hírt, mert problémájuk így végre megoldódik.

 

Hanna és Ádám eddig külön szobában laktak és elhatározzák, hogy egy hivatalos randival fogják kezdeni az együttélésüket. Péter ezt megtudja, és összebalhézik Ádámmal. Hanna ezért Pétert hibáztatja, aki arra kéri Alizt, segítsen neki tönkretenni Ádámot. Aliz elárulja Péternek, hogy volt Ádámnak egy notesze a titkaival, de már az is megsemmisült. Azt javasolja Péternek, hogy lépjen tovább. Péter így is akar tenni, de megtudja, hogy Ádám noteszéből van egy másolat, ezért Lizához megy a villába, és megtalálja a notesz másolatát. Vajon mihez kezd vele?

 

Miután Róbert ellopta Nóra karkötőjét, hogy abból fizesse ki a magánnyomozót, Nóra hiába keresi a karkötőt, és felmerül benne, hogy nem Timi dugta-e el, azért, hogy kiszúrjon Nórával. Róbert vesz egy hamis karkötőt Nórának, és amikor Ágnes ezt leleplezi, Róbert azt füllenti, hogy csak a családi béke érdekében tette, hogy Nóra végre békén hagyja Timit. Nóra meghatódik Róbert kedvességétől, és elárulja Júliának, hogy szeretne hozzámenni Róberthez. Júlia megosztja a kételyeit Attilával, aki elmondja neki, Róbert volt az, aki feljelentette a saját apját. Miközben Júlia ezen szörnyülködik, Nóra elhívja Róbertet, hogy beszélgessenek a kapcsolatuk következő lépéséről. Mit tervez Nóra?

#Barátok közt#pletyka#törlesztő részlet#balhé#karkötő#ajándék#berényi ágnes#berényi attila#illés júlia#bokros gizella#novák laci#illés péter#bokros ádám#schneider róbert#balogh nóra#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk