Barátok közt

Ez történt a héten (2013. 2. hét)

rtl.hurtl.hu

2013. január 11. 20:20

Aliz megleckézteti Szabit és Olíviát, de a tette könnyen lehet, hogy visszafelé sül el. Miklós el tudja viselni tette súlyát?

Szabi megcsókolja Olíviát, de a lány bejelenti, hogy el kell költöznie. Ezért Szabi kitalálja, hogy Olívia költözzön hozzájuk. Aliz kiakad és egyértelművé válik, hogy Olívia beköltözése felrobbanthatja Szabi családját. Habár Aliz puffogva tudomásul veszi, hogy Olívia beköltözik, nagyon kiakad, amikor megtudja, hogy Olíviával együtt érkezik Leó, a perzsamacska is. Próbálja bizonygatni, hogy ő allergiás a macskaszőrre, de senki sem veszi komolyan, így végül levágatja a macska szőrét, amiért Olívia és Szabi kiosztják Alizt. Vilmos a bosszú hallatán azt tanácsolja Alíznak, ne Olíviát okolja Géza lecsukása miatt.

Miklóshoz is betoppan a rendőrség. Miközben a rendőrök kihallgatják, Miklós félelmei András haláláról beigazolódnak, és igyekszik nem elárulni magát. A rendőrség azt gyanítja, hogy Attila lehetett a gyilkosság kiszemelt célpontja. Gizella és László arra a következtetésre jutnak, hogy Zsolt ölhette meg Andrást. Miközben Claudia tovább aggódik Zsófiért és Júliáért, Zsolthoz megérkezik a rendőrség, hogy megtudják miért verekedett halála előtt Andrással. Eközben viszont Péterék megtalálják Attila illegális ügyfelének a fotóját, és elhatározzák, kinyomozzák vajon ő volt-e Júlia szeretője. Végül Igor felhívja Miklóst és Miklós kénytelen szembesülni tettével. Ő a felelős bátyja haláláért. Miklós összeomlik. Balázs később, mit sem sejtve apja gyötrelméről, azzal nyugtatja Miklóst, ilyenkor mindenki tehetetlennek érzi magát. Közben Péter bizonyítékot akar szerezni, hogy Attila ügyfele volt Júlia szeretője, ezért megnézi anyja telefonját. Lebukik és Júlia megmondja Péternek, hogy nem Zsuppán Leventével volt viszonya. Viszont meglepődik, hogy Levente mégis Attila ügyfele. Júlia szembesíti Attilát. Kiborul, és Attila megvigasztalja. Nóra besétál mielőtt Attila és Júlia megcsókolnák egymást, és Attila kimagyarázza magát.

Zoltán kihallgatja Zsoltot András halálának ügyében. Zsolt ártatlannak vallja magát, de Zsófi vallomása akaratlanul is ront a helyzeten. Amikor Zsolt meglátja Lászlót és Zoltánt beszélgetni, rájön, hogy László terelte rá a gyanút. Zsolt leüvölti Lászlót, mondván ártatlan. Amikor megtudja, hogy Zsolt gyanúba keveredett, Linda elmondja, hogy Júliának szeretője volt. Talán a férfi tette. Zsolt értesíteni akarja Zoltánt, de Zsófi könyörög, Zsolt hagyja, hogy maga beszéljen Júliával. Közben Linda képtelen bevallani Péternek, hogy kifecsegte az édesanyja titkát. Zsófi megkéri Júliát, vallja be Zoltánnak, hogy szeretője volt, mire Júlia pofon vágja. Zsófi ezután azt mondja a bűntudatos Lindának, Péternek nem kell megtudnia, hogy Linda elárulta a titkát. Linda végül mégis bevallja Péternek, hogy mit tett. Péter önző dögnek nevezi Lindát, amiért csak magára gondolt. Hanna Péter mellé áll, és biztatja, mondja el Júliának, mi történt. Linda rájön, hogy Péter azért mesélt neki Júlia viszonyáról, mert valóban szereti őt és bízott benne. Júlia fél, hogy kiderül a házban, hogy megcsalta Andrást, és ezt Péter megerősíti, amikor bevallja, hogy már Hanna, Linda és Zsolt is tudnak a dologról.

Hogy segítsen Máténak feldolgozni András halálát, Júlia azt mondja, András azért halt meg, mert jó ember volt, akire Istennek szüksége volt a mennyben. Máté ezért rosszalkodni kezd, hogy neki ne kelljen magára hagyni Júliát.

Attila elhatározza, hogy kideríti, ki akarhatta megölni. Ugyanekkor Miklós elhatározza, hogy megtalálja András gyilkosát, Igort. Miközben Attila és Claudia az adománygyűjtő vacsora fényképei alapján próbálnak valamit találni, Miklós előkeríti Igor főnökét. Miklós megtudja Igor elhagyott lakásának címét. Attila közben zsarolással szerzi meg a fényképen látható Igor lakcímét, és a szálak összefutnak. Attila és Miklós szinte egyszerre érnek a lakásába, így amíg Attila átkutatja Igor lakását, Miklós elbújik. Attila egy pisztolyt talál és amikor távozik, Miklós is meglátja a fegyvert. Miklós frusztráltan veszi tudomásul, hogy Attila „nyomon van”. És attól fél akár hozzá is elérhet. Miklós számon kéri Igor főnökét, de Jenő azt mondja nem ő adta meg Attilának a címet. Attila és Claudia arra jutnak, hogy Igor valószínűleg nem egyszerű szemtanú.

Timi NoMemory dalszövegekből idéz Nórának a veszteségről, és Nóra azt hiszi, a lánya így dolgozza föl András halálát. Timi még a zenekar lemezét is kölcsönadja anyjának. Közben Luca két koncertjegye megérkezik a rádiótól, de az ünneplést Nóra szakítja félbe, aki meghallgatva a zenekar kétértelmű szövegeit, megtiltja Timinek, hogy elmenjen a koncertre. Timi dacosan megfogadja, hogy akkor is találkozni fog a zenekar tagjaival. Timi és Luca levelet írnak az együttes énekesének, abban a reményben, hogy a fiú visszaír, és küld Timinek jegyet, vagy még jobb: beleszeret, és feleségül veszi.

Hanna elítéli Lindát, hogy elárulta Júlia titkát, hogy kimentse a rendőröknél Zsoltot. Linda azzal vág vissza, Hanna nem is szereti Balázst igazán, ha képes előtte titkolódzni. Hanna erre mindent elmond Balázsnak, aki kiakad azon, hogy Júliának szeretője volt.

Ádám és Kinga sokat szeretkeznek, és keveset beszélgetnek. Ez akkor kezdi zavarni Ádámot, amikor átjön Aliz, és az addig keveset beszélő Kinga nyelve megered. Míg a lányok fecsegnek, Ádám kirekesztve érzi magát. Szomorú, amiért Kinga jobban érzi magát Alizzal, mint vele.

Claudia megtudja Nórától, hogy András halála miatt elhalasztják az esküvőt, és ezt továbbadja Júliának. Júlia először magához hívja Zoltánt, majd átviszi Mátét Nórához, megőrzésre. Megkéri Nórát és Attilát, hogy ne halasszák el az esküvőt majd, amikor Zoltán megérkezik, Júlia Péter előtt bejelenti, hogy ő a felelős András haláláért.





#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk