Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 50. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. december 14. 20:20

Kinga és Ádám egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de ez nem tetszik mindenkinek. Linda rájön édesanyja szomorú titkára és akaratlanul bajba sodorja Gizellát.

Gizella pénze teljesen elfogy. A számláit sem tudja kifizetni, de szorult anyagi helyzetét igyekszik eltitkolni mindenki elől. Azonban amikor a pénztárcája Linda kezébe kerül, a lány döbbenten veszi észre, hogy Gizellának egy fillérje sem maradt. Linda titkon pénzzel szeretné Gizellát kisegíteni, ezért állást kér Zsolttól, de csak egy kis zsebpénzt kap. Linda később beáll a kisboltba, hogy pénzhez jusson. Mikor Zsolt felfedezi ezt, igencsak megdöbben. Beolvas Lászlónak, de Lászlót ez nem zavarja. Közben Linda elárulja Péternek, hogy azért vállalta el a részmunkaidős állást a kisboltban, hogy segíthessen Gizellának. Amikor ezt Gizella megtudja, kiborul. De nem annyira, mint Zsolt, amikor véletlenül meghallja, hogy most Linda tartja el az anyját.

Zsófi azt hazudja Claudiának, hogy a Miklóssal való közös munkával akar bosszút állni Zsolton, de titokban éppen Zsoltot akarja visszaszerezni úgy, hogy tönkreteszi Miklóst. Zsófi figyelmét felkelti Miklós pendrive-ja, és elrontja az irodai légkondicionálót, hogy Miklós kabátjából megszerezhesse. Sikerül neki, de a pendrive-on csak egy üzenetet talál Miklóstól. Miklós számított rá, hogy a lány forral ellene valamit. Zsófi ismét összeveszik Kingával, aki Zsoltnak fakad ki Zsófiról. Zsolt visszaveszi Kingát, amiért Zsófi nekitámad. Zsolt mélyen megbántja Zsófit, akit később Balázs vigasztal és eközben akaratlanul ötletet ad Zsófinak, hogyan állhatna bosszút Miklóson. Amikor tudomást szerez arról, hogy Attila és Nóra közös ebédet tervez, Zsófi úgy dönt, ezt használja ki, hogy Miklóson bosszút álljon. Előbb Attila fülébe ültet bogarat, hogy tegye az alkalmat különlegessé, majd Nórának ajánlja fel, hogy kölcsönadja egy rendkívül csinos ruháját, mert Attila romantikára készül. Ahogy a hazugságok hálója egyre nő, csak Claudia veszi észre, hogy Zsófi hogyan irányítja az eseményeket. Júlia elmeséli Attilának, hogy Nóra úgy tudja, Attila meg fogja kérni a kezét, majd közli Attilával, hogy szerinte is meg kéne tennie. Nóra izgatottan készülődik a lánykérésre, amikor hazaállít Attila egy csokor virággal, pezsgővel és kaviárral. A lánykérés tervét először egy bömbölő Timi, aztán egy dühös Zsolt, majd egy kíváncsi Miklós szakítja félbe, amit Nóra egyre frusztráltabban él meg. Amikor Nóra már szinte le is mondott az egészről, Attila hazatér egy „elintéznivalójából” és bejelenti, hogy az imént felhívta Nóra apját, és megkérte tőle a lánya kezét. Majd Attila térdre ereszkedik, és megkérdezi Nórát, hogy lenne-e a felesége, amire Nóra lelkesen igennel válaszol. Amíg Júlia próbál jó képet vágni Nóra és Attila eljegyzéséhez, Claudia elismerően gratulál Zsófinak, hogy sikerült a terve. Miklós majd felrobban a hír hallatán, de nem árulja el az érzelmeit. Júlia gratulál Attilának az eljegyzéshez, aki megköszöni Júliának az „ötletet”, és kijelenti, hogy boldoggá fogja tenni Nórát. Eközben Miklós arra próbálja rávenni Nórát, hogy ne menjen férjhez, de nem jár sikerrel. Miklós közli Attilával, hogy ha feleségül veszi Nórát, azzal tönkreteszi az életét.

Péter és András a téglákon álló Trabant mellett alaposan összevesznek, és Péter dühében majdnem elmondja Andrásnak, hogy Júlia el akarta hagyni. Péter csalódottságát tovább növeli, hogy úgy érzi, András leckézteti azzal, hogy kifizeti az új kerekeket az autójára. Később Alex telefonon hívja Pétert, de kiderül, hogy az apja teljesen elfelejtette a születésnapját. Emiatt rájön, hogy túl magasra helyezte az apját és megenyhül András iránt. Elnézést kér Andrástól és kibékülnek.

Hanna és Balázs vérre menő szótársast kezdenek játszani a villában. Annyira belemelegszenek a játékba, hogy az sem zökkenti ki őket, hogy megérkezik a bulira éhes Péter és Linda. Mikor látják, hogy Balázsék nem hagyják abba a csatát, Péter és Linda bemennek a szobájukba, ahol észreveszik, hogy Hanna számítógépe a blogjánál van nyitva. Elkezdik olvasni, majd Linda feldúltan kirohan Hannához, és tudni akarja, hogy milyen nagy közös titka van Péterrel. Péter és Hanna hiába bizonygatják, hogy nem árulhatják el a közös titkukat, hisz a titok nem róluk szól, Linda összebalhézik Péterrel. Linda próbálja kiszedni a párjából a titkot, de nem jár sikerrel. Hanna és Péter egy új titkot találnak ki, hogy ne kelljen az igazit elárulni. Amíg Hanna be is adja Balázsnak a kitalált sztorit, Péter Lindánál próbálkozik, de végül nem tudja rávenni magát. Bevallja az igazságot: Júliának szeretője volt, és le is akart lépni vele.


László és Mariann egyre jobban összeszoknak. Amikor Mariann véletlenül kizárja magát a lakásból, Gizella siet a segítségére, és Vilmos kulcsával beengedi a lakásba. Gizellát meghatja, amikor Mariann azt mondja, hogy jó anya, hisz ilyet még senki sem mondott neki. Önbizalmat merít, és visszakéri Lászlótól a munkáját a kisboltban, majd hálából akcióba lendül, hogy összebékítse Mariannt és az anyukáját. Annyi információval a kezében, hogy Mariann anyját Cecíliának hívják és spanyoltanár, Vilmos segítségével megtalálja a nőt, és áthívja a kávézóba mondván, spanyolul akar tanulni. Közben elmondja a jó hírt Mariannak és Lászlónak, és László is arra bátorítja Mariannt, hogy béküljön ki az anyukájával. Ez végül meg is történik, de László legnagyobb döbbenetére Mariann úgy dönt, hogy Boccsal együtt az anyjához költözik. Lászlónak megszakad a szíve, de el kell engednie az unokáját. Sovány vigasza csak annyi, hogy Bocs és Mariann Budapesten maradnak. László dühös Gizellára, amiért a mesterkedésé miatt Mariann és Bocs elköltöztek tőle. Mérgében bemártja Gizellát Lindánál, mondván, hogy kirúgatta őt a kisboltból. Linda azzal vádolja Gizellát, hogy a feje felett döntött. Gizella panaszkodik Ádámnak, hogy hiába vezérli jó szándék, a végén mindent elront. Később, Gizella megjelenik Lászlónál egy fényképpel és egy újabb bocsánatkéréssel megpróbálja kiengesztelni.



#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk