Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 49. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. december 7. 20:20

Lacit újabb csalódás éri. Vilmos szenilisnek tetteti magát, hogy közelebb kerüljön Bözsihez, de sikerül-e a terve?

Mikor László attól tart, hogy Mariann megszökik a gyerekkel, Mariann elmeséli Lászlónak, hogy miért nincs hová mennie. Később megérkezik Gabi, akit László arra kér, hogy maradjon vele és a babával. László elgondolkodtatja Gabit. De végül Gabi belátja, hogy Mariann szerető anyja a babának, ezért visszamegy a gyermekotthonba. László szíve összetörik.

Gizella megtudja, hogy Vilmos csak játssza a szenilist. Gizella próbál bosszút állni, és végül megpróbálja vallomásra bírni Vilmost Bözsi előtt, de Vilmos emlékezetkiesést tettet. Gizella később azonban megérti, hogy Vilmos csak magányossága miatt játszotta el a feledékeny öreget. Vilmos bevallja az igazságot Kingának és Bözsinek is elmondja. Ő kidobja Vilmost. Vilmos és Gizella rendezik a kapcsolatukat.

Claudia megjelenése meghiúsítja Attila elgázolását. Később Timi kedvéért Miklós kénytelen bocsánatot kérni Attilától az eddig történtek miatt. Nóra hálás Miklósnak. Miklós nem tálal ki neki.

Zsófi elhatározza, hogy harcolni fog Zsoltért. Mivel fele részben ő is tulajdonosa a kávéháznak, beáll dolgozni Zsolt mellé. Zsoltnak viszont ez egyáltalán nem tetszik. Később Kinga akaratlanul Zsolt mellé áll egy kérdésben. Zsófi dühében kirúgja barátnőjét és veszekednek. Zsolt kiakad, de Zsófi nem enged. Zsófi bocsánatot kér Zsolttól, mire Zsolt kijelenti, hogy beadja a válást. Zsófi megpróbálja Zsoltot megcsókolni, de Zsolt visszautasítja. Zsófi megalázva érzi magát, először mérges Zsoltra, majd könyörögni kezd neki, de hiába. Claudia azt javasolja Zsófinak, hogy bántsa meg Zsoltot, mert ettől jobban fogja érezni magát. Közben Zsolt megkéri Nórát, hogy intézze a válást, és Nóra gratulál Miklósnak, hogy tönkretett egy házasságot. Később Zsófi elmondja Júliának, vissza fogja szerezni Zsoltot, de nem mondja el, hogyan. Zsófi ezután megkéri Miklóst, hogy vegye újra fel. Miklós visszaadja Zsófi állását, amitől Claudia teljesen kiborul.

Kinga meg van győződve arról, hogy ő egy szerencsétlen vesztes, aki mindjárt harminc, de még semmire se vitte. Később Ádám próbál lelket önteni Kingába. Végül megcsókolja Kingát, aki viszonozza. Ádám és Kinga végre egymáséi lesznek. Vilmos kifaggatja Ádámot a Kingával kapcsolatos terveiről és figyelmezteti, hogy becsülje meg Kingát. Ádám elpanaszolja Aliznak, hogy Vilmos kiosztotta, és ez rosszul esik Aliznak. Aliz elpanaszolja Szabinak, hogy Kinga még mindig apósaként kezeli Vilmost, pedig most már inkább ő Vilmos menye. Közben Kinga zavarba jön, amikor Ádám elmeséli, hogyan figyelmeztette Vilmos, hogy legyen jó Kingával. Kinga megköszöni Vilmosnak, hogy törődik vele, de megkéri, hogy ne ijessze meg Ádámot megint. Ádám később megbántja Alizt, amikor az Kingára panaszkodik neki és Ádám Kinga védelmére kel.

Amikor Péternek dolgoznia kell a mobil alkalmazásán, András nem veszi komolyan, de megenyhül, amikor látja, hogy Peti komolyan veszi a feladatot. Felajánlja, hogy kifizeti Péter szülinapi buliját. Júlia hálás Andrásnak. András végül meglepi Júliát: felújíttatja a fürdőszobát. Péter várja a szülinapi buliját, ami egyben a parti-térkép tesztje is. Ugyanakkor Claudia jótékonysági fogadást tart a villában. Péter furcsállja, hogy senki sem érkezik meg. Claudia pedig ledöbben, amikor a lakásába megérkeznek a tinik, hogy Pétert ünnepeljék. Claudia odarendeli magához Péteréket, hogy küldjenek el mindenkit. Péter kitalálja, hogy Claudia tegye át a partiját a kávéházba. Ervin végül bevallja, hogy ő kavart össze mindent, hogy bosszút álljon Péteren, amiért beégette Hanna előtt. Claudia partija a kávéházban eleinte jól megy, de egyszer csak beállít egy egész fogyi-klub, akik szintén részei Ervin bosszújának. Később, amikor Claudia felvágja Péter tortáját a torta felrobban, beterítve Claudiát. Mindenki azt várja, hogy fog reagálni. Claudia nevetni kezd a fontos vendégek előtt, bár titkon felrobbanna. Péter vesztesnek érzi magát, de András elmondja neki, hogy büszke rá, és azzal biztatja, hogy egyetem nélkül is sikeres lehet – akárcsak Miklós. Közben Miklós azt javasolja Balázsnak, hogy legyen olyan, mint András, vagyis óvatosabb nála. Balázs, részesedés fejében, összehozza Ervint és a beruházóját, majd közli Hannával, hogy valami mással szeretni foglalkozni.

Péter kocsija nem akar beindulni, és megkéri Hannát és Lindát, hogy tolják be neki az autót. Szerencsére András fölajánlja, hogy segít. Később, amikor Péter panaszkodik, hogy az összes pénze elment a kocsira, András fölajánlja, hogy kifizeti. Péter meglepődik. Később András megtudja, le kell mennie Balatonra Bandihoz, és megbeszéli Péterrel, menjenek együtt, mert az ő kocsija szervizben van. Másnap lefullad a kocsi, mert Péter elfelejtett tankolni. Elkezdenek vitatkozni, és elindulnak a benzinkút felé. Amikor visszajönnek, kiderül, ellopták a kocsi kerekeit.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk