Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 48. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. november 30. 20:20

Egy titokzatos küldemény miatt Miklós nyomozásba kezd. Attila és Miklós konfliktusa tovább mélyül.

András észreveszi, hogy Júlia elhagyta az egyik fülbevalóját. Júlia pánikba esik, hogy ezzel lebukhatnak, de Attila kideríti, hogy a hotelben megtalálták a fülbevalót. Azonban a boríték, amit a hotel küld az ékszerrel, véletlenül Miklóshoz kerül. Így míg Júlia és Attila azt hiszi, megúszták az esetet, Miklós nyomozásba kezd a hotelben.

Később Miklós felismeri Júlia fülbevalóját, és összerakja a képet: Attila Júliával folytat titkos viszonyt. Tehetetlen dühében Miklós őrjöng és durván kidobja Lillát, aki később felmond. Másnap Miklós meglátja Júliát és Andrást együtt, és rájön, Andrásnak mekkora fájdalmát okozna, ha kiderülne az affér. Később Nóra megkérdezi Miklóst, mi történt Lillával, és Miklós elgondolkodik azon, hogy elárulja-e neki a viszonyt, de megzavarja őket Attila. Attila beszól Miklósnak, és Miklós pofon vágja.

Mielőtt Miklós és Attila konfliktusa még jobban eldurvulna, Timi megzavarja a felnőtteket és Attila gyorsan elráncigálja Timit és Nórát Miklós közeléből. Később András is értesül a történtekről, és arról faggatja Miklóst, hogy mi áll a verekedés hátterében. Miklós nem avatja be, mert tisztában van vele, hogy András egész világa összeomlana, ha tudomást szerezne az Attila-Júlia afférról. Míg András és Nóra semmit sem sejt az igazságról, Miklós találkozót beszél meg egy titokzatos illetővel. Miklóst még mindig égeti a bosszúvágy, amiért Attila és Júlia titkos viszonyt folytat. Ezért egy bérgyilkost bíz meg Attila megölésével. András beszél Miklóssal, amikor Miklós rádöbben, tette lehetséges következményeire, és lemondaná a melót, de a bérgyilkos nem veszi fel a telefont.

Szabi elhatározza, hogy nem engedi szétszakítani a családját.
Vilmos örül, hogy Bözsi a kisboltban dolgozik. Újra és újra visszatér a boltba, és különböző ürügyeket talál, hogy Bözsi társaságában lehessen. Amikor Vilmos sokadszorra „elfelejtett” valamit vásárolni, Bözsi azt hiszi, Vilmos időskori feledékenységben szenved. Vilmos arról próbálja meggyőzni Bözsit, hogy ő nem szenilis, de nem sok sikerrel. Vilmos először kétségbe esik, aztán elkezdi élvezni Bözsi kitüntető figyelmét. Amikor Vilmos egy meghívásra szándékosan rossz időpontban megy el, Bözsi és Aliz megbeszélik, hogy talán otthonba kellene adni Vilmost, és Vilmos rádöbben, talán mégis elvetette a sulykot. Vilmos megpróbálja meggyőzni Bözsit, hogy nem szenilis, de elromlik a hangulat. Gizella aggódik a „szenilis” Vilmosért, és segíteni szeretne neki.

Ervin Hanna után érdeklődik Péternél, és titokban minden apróságot eltárol a lányról a fejében. Beszökik Hanna szobájába, feltöri a lány számítógépét és lementi magának az összes képet, amit Hannáról talál. Balázs majdnem rajtakapja, de Ervin sikeresen megússza az esetet. Később azonban a kávéházban Péter észreveszi Ervin gépén Hanna és Balázs egyik közös fényképét, amelyen Ervin saját fejére cserélte Balázsét. Péter azt hiszi, a fiú egy pszichopata, de Ervin elmagyarázza, hogy csak nagyon tetszik neki Hanna. Péter megígéri Ervinnek, nem árulja el a titkát, de később mégis kénytelen lesz. Hanna azt mondja Ervinek, hogy nagyon kedves fiú, de ő Balázzsal jár.

Gizella el van keseredve, mert még mindig nincs munkája, és ráadásul új személyit kell készíttetnie, és nagyon pocsékul néz ki. Kinga és Linda rendbe hozzák a haját és a sminkjét, Ádám pedig tippeket ad neki, hogy nézzen a kamerába, de hiába. A képen mégis csapnivalóan fest, ami csak még jobban elkeseríti Gizellát.

Megérkezik a kisboltba az egészségügyi ellenőr, de László Alizra bízza, mivel neki meg kell találnia Bocsot, a kisbabát akit elhagyott. Aliz megörül, hogy kiöntheti a szívét valakinek, így az ellenőrre zúdítja minden bánatát. Az ellenőrt ez kikészíti, ezért amilyen gyorsan csak tudja, lezárja a vizsgálatot, és mindent rendben talál. László ezt Zsolt orra alá dörgöli, de közben majdnem megint elhagyja Bocsot, akit időközben sikeresen visszacserélt.

László egyre jobban élvezi az időt, amit az unokájával tölt. Felhívja Gabit is, hogy látogassa meg, mert szeretne neki valakit bemutatni. Teljesen váratlanul éri, amikor a gyerek anyja beállít, hogy magával vigye a kisfiút. László közli vele, hogy csak a holttestén keresztül. Mariann a rendőrséggel fenyegeti meg Lászlót, és László visszafenyegeti. Áthívja Nórát segíteni. László rájön, hogy neki tanúi is vannak, de Péter nem tud, Zsolt pedig nem akar László javára tanúskodni. Nóra meggyőzi Lászlót, hogy fogadja be Mariannt.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk