Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 46. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. november 16. 20:20

Miklós úgy sejti, hogy Nóra féltékeny Lillára, és ez nagy elégedettséggel tölti el. Júlia úgy érzi, nem tudja Pétert kezelni.

Nóra megtudja, hogy Péter vitte az éjszakai műszakot a kisboltban, és ez pont kapóra jön neki. Minden dühét Lászlón tölti ki, amit viszont meglát Miklós, és nem érti, vajon miért ilyen feszült Nóra. Végül rájön, amikor Lilla elmondja, hogy Nóra tud kettejükről. Miklós nem is lehetne elégedettebb.

Júlia megköszöni Attilának az autót, amit Péternek vett. Péter úgy véli, Attila sokkal jobb fej, mint András.

Gizella munkát kér Zsolttól, de ő elutasítja. Gizella bánatában felhívja egy régi barátját, hogy bulizzanak együtt. A klubban kötnek ki, ahol valaha együtt dolgoztak, és olyan jól mulatnak, hogy Gizella a színpadra pattan és táncolni kezd a rúdon. Legnagyobb meglepetésére a tulajdonos állást ajánl neki. Gizellának azonban hamar elege lesz a rúdtáncból, mivel a rosszul fizető reggeli műszakba kerül. Felmond és kegyetlenül leissza magát. Ádám kénytelen hazahozni a tökrészeg Gizellát, aki mindenki megrökönyödésére, egy harsány táncot lejt az udvaron. Amikor Linda megtudja Lászlótól, hogy mi történt, egyből felmegy Gizellához, aki nagyon szégyelli magát a lánya előtt, és megígéri neki, hogy jó útra tér.

Miután Zsolt kidobta, Zsófi depressziós és nincs kedve semmihez. Kinga azt javasolja Zsoltnak, gondolja át a szakítást Zsófival, mert még mindig szeretik egymást, de Zsolt nem akar hallani róla. Linda hazajön és meglátja Zsoltot Kingával nevetni. Később Zsófi megtudja Lindától, hogy Kinga „vigasztalja” Zsoltot, és amikor Kinga átjön hozzá, Zsófi letámadja. Kinga visszavág, és a két barátnő csúnyán összeveszik. Később Zsófi semmiben nem talál vigaszt. Véletlenül eltör egy üveg tárgyat és megvágja magát. Úgy érzi, hogy a fizikai fájdalom felszabadítja és szándékosan megvágja magát újra.
Claudia aggódik Zsófiért és sehogy sem tudja megvigasztalni, ezért úgy érzi, kénytelen megtenni az egyetlen dolgot, amit sosem akart: megkéri Zsoltot, hogy fogadja vissza Zsófit. Zsolt visszautasítja Claudia kérését. Zsófi elmegy Zsolthoz, hogy visszakönyörögje magát, Zsolt azonban megalázza Zsófit, és mindenki szeme láttára kidobja őt a kávéházból. Miklós beismeri Andrásnak, hogy sajnálja Zsófit és nem az volt a célja, hogy megbántsa őt. Bár Zsolt mások előtt eljátssza, hogy mennyire nem érdekli Zsófi, amikor egyedül marad az irodában, szabad utat enged a dühének. Miklós meglátja ezt, és elégedetten bejelenti, hogy örül, hogy Zsolt padlón van. Pont ez volt a célja. Kinga aggódik Zsolt miatt, aki nagyon maga alatt van, miután Miklós diadalmasan közölte vele, hogy végig csak az volt a célja, hogy Zsolt és Zsófi kapcsolatát tönkretegye. Később Zsolt azzal keseríti el Zsófit, hogy sosem fognak kibékülni.


Aliz meglátogatja Gézát, aki szeretné felfogadni Nórát, és megpróbálja óvatosan Aliz tudomására hozni, hol van az eldugott pénze, de Aliz nem veszi a lapot. Később Aliz megtalálja a pénzt. Rábeszéli Nórát, hogy képviselje Gézát. Azonban Szabi közben kidobja a régi porszívót, amiben a pénz volt elrejtve. Közben Nóra nem vállalja el Géza ügyét morális okokból. Ezt hallva Vilmos felajánlja neki az összes megtakarított pénzét.
Nóra elmondja Aliznak, hogy mégis elvállalja Géza védelmét. Aliz boldogan elújságolja a hírt Szabinak, de durván összevesznek. A vita kikészíti Lucát, aki elszökik. Később Szabi és Aliz aggódva fedezi fel, hogy Luca eltűnt. Szabi áthívja Olíviát, és a segítségét kéri. Olívia megtudja, hogy egy jegyárus látta Lucát vonatjegyet venni. Aliz gyorsan felhívja Bözsit, és megkönnyebbülten tudja meg, hogy Luca nála van. Bözsinek viszont egyáltalán nem tetszenek azok a dolgok, amiket Luca az otthoni állapotokról mesélt. Szabi megköszöni Olíviának a segítséget, de – bár a lány nem bánná – nem jönnek megint össze. Amikor őt és Alizt együtt látja, Ádám azt hiszi, hogy Aliz megbocsátott Olíviának. Amikor másnap ezt Aliz szemére veti, Aliz Ádámot okolja a családja tönkretételéért. Eközben Makkosfüzitőn Krisztina és Szabi megint találkoznak, amikor Szabi Lucáért megy, hogy hazahozza. Bözsi ragaszkodik hozzá, hogy ő is Szabiékkal tartson. Amikor megtudja, hogy a drogból származó pénz elveszett, Géza szomorú, hogy a nagy semmiért árult drogot. Amikor Aliz önmagát hibáztatja Géza helyzetéért, Géza megkéri a kezét.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk