Barátok közt

Előző rész (2012. június 26.)

rtl.hurtl.hu

2012. június 26. 21:30

Hanna és Balázs előtt kinyílik a világ. Vajon Miklós le tudja kenyerezni Lacit? Claudia meglepetés partiján Zsófi lepődik meg igazán.

Claudia nem mond ellent Balázsnak és Hannának, miután a fiatalok bejelentik, hogy össze akarnak költözni. Hannáék csodálkoznak Claudia engedékenységén, aki azonban a lelke mélyén feldúlt, és Miklós művének tartja az egészet. Claudia attól tart, ha ellenállna Hannáéknak, annál jobban felszítaná a tüzet. Nemcsak a gyerekek, de Miklós sem hisz a fülének, hogy Claudia ilyen könnyen belement az összeköltözésbe.

Laci megdicsőül, amiért helyre tette Miklóst, és Zsolt (aki látta Miklóst vérző orral) ismét szívesen várja őt a Rózsa Kávéházban. András is kérdőre vonja Miklóst, amiért a bajban magára hagyta a családi vállalkozást. A nehézségek ellenére a Berényi Kft. nem adja fel: Nóra, András és Attila újabb stratégiákon gondolkozik, hogy mentsék meg a céget. Végül megállapodnak, hogy új klienseket kell szerezni. Miklós felismeri, ha mindig csak az önzésére hallgat, végleg egyedül marad. Ezért bocsánatot kér Lacitól, és ajánlatot tesz neki: annyit fizet neki, hogy Laci meg tudja venni a kisboltot a Berényi Kft-től. Laci így bejelenti Gabinak és Nórának, hogy megveszi a boltot, és azt hazudja, hogy a saját pénzén. Miklós ezután Laciban találja meg az egyetlen partnert, aki még hajlandó vele szóba állni.

Zsolt, a Gézával megkezdett vállalkozás várható sikerén felbuzdulva, jobb élettel kecsegteti Zsófit. Zsolt megtudja Claudiától, hogy Miklós cserbenhagyta a Berényi Kft-t, majd Claudia felhívja rá a figyelmét, hogy Zsolt felesége is ennek az embernek dolgozik. De Claudia kérdőre vonja Zsófit is: vajon átgondolta-e, hogy Miklósnak akar dolgozni. Mindeközben Zsófi, Júlia és Hanna nagy erőkkel szervezi Claudia meglepetés születésnapi partiját. Júlia később szembesül vele, hogy Claudia rossz passzban van, és egyáltalán nincs kedve a születésnapját ünnepelni. Júlia, akinek eredetileg csak Claudia figyelmének elterelése volt a feladata, végül bensőséges pillanatokat tölt anyjával, és sikerül is egy kicsit jobb kedvre derítenie. Zsolt, aki Andrea és Zsófi barátkozását nem nézi jó szemmel, felajánlja, hogy Zsófi helyett inkább majd ő és Andrea elmennek Claudia születésnapi tortájáért. A meglepetés parti elején, Claudia elsötétített villájában, Zsolt és Andrea, azt gondolva, hogy egyedül van, kifecsegi a titkát: hogy nem is olyan régen csak a véletlenen múlt, hogy nem hoztak össze egy újabb közös gyereket.

Címlapról ajánljuk