Barátok közt

Előző rész (2012. június 19.)

rtl.hurtl.hu

2012. június 19. 21:30

Zsoltnak megtérül a tehetségkutató este? Gizi mutatványa botrányba fullad. Teó „miatt” László nagy lépésre szánja el magát.

Míg Péter bízik benne, hogy megnyeri a tehetségkutató fődíját, Júlia kénytelen megköszönni Nórának, hogy visszaszerezte állását. Később ő is és Attila is igyekszik leplezni a bennük dúló érzelmi viharokat, amikor a két család együtt vacsorázik a tehetségkutató estén. Péter paródiákból álló magánszáma nem arat osztatlan sikert, és Balázs figyelmezteti, nem ártana kiengesztelnie Claudiát. Júlia nem bírja tovább és korán hazamegy Andrással, majd Zsolt megköszöni a fiúknak a tehetségkutató este megszervezését.

Gizit felhívják a terápiás csoportból, mert nem jelent meg a józansági évfordulóját ünneplendő gyűlésen, de ő úgy tesz, mintha csak elfoglaltságai miatt nem ment volna el. Később magabiztosan közli Gabival, hogy már nincs alkoholproblémája. Vilmos és Gizi aztán kölcsönösen zavarják egymást a tehetségkutató estére készülésben, ezért Géza felhívja Vilmost magukhoz gyakorolni. Bözsi kedvesen biztatja Vilmost, majd elkápráztatja a férfiakat a madárhangok utánzásával. Ezalatt Gizi stikában inni kezd, hogy legyőzze lámpalázát. Vilmos megbotránkozik, amikor Gizi becsípve provokatív táncot lejt, és beolvas neki, amiért mindenki előtt lejáratta magát.

Gabi dühös, hogy Laci megkérdőjelezi Teó „hőstettét”, majd biztosítja pártfogoltját, hogy bízik benne. Vilmos látja, amint Laci csúnyán megbántja Gabit Teó kapcsán és úgy véli, talán tényleg nincs itt a leánykérés ideje. Közben Teó pimaszul Laci orra alá dörgöli, hogy Gabi neki hisz, és ez megkérdőjelezi kettejük kapcsolatát. Laci emiatt nagy lépésre szánja el magát: ráveszi Gabit, menjen el a tehetségkutató estére, mert meglepetéssel készül. Zsolt azonban nem engedi, hogy Laci nevezzen, és ekkor a férfi medvegúnyát ölt, hogy álcázza magát. Az olcsó műanyag jelmez azonban kóros viszketegséget okoz, de Laci ennek ellenére nyilvánosan megkéri a döbbent Gabi kezét.

Címlapról ajánljuk