Barátok közt

Vajon, hogy dönt Ádám? Te mit tennél a helyében?

rtl.hurtl.hu

2012. május 30. 21:30

Pálcát törhetünk Ádám feje felett, mert ellenséges apukájával, de képzeljük magunkat a helyzetébe! Mi mit tennénk, ha ez velünk történne?

Nagy valószínűséggel, bárki azonnal családtagja segítségére sietne, ha az komoly, vagy halálos betegséggel küzdene. Akkor Ádám vajon miért habozik? Elítélhető, hogy habozik a döntés meghozatalával, miközben édesapjának minden perc drága, vagy érhető a hozzáállása?

Ádámnak nincs könnyű helyzete. Kiskora óta nélkülöznie kellett édesapját, akinek mindig fontosabbak voltak a nők, mint a saját fia. Ádámnak nem volt szerencséje ahhoz, hogy megtapasztalja, milyen ha feltétel nélkül szeretik az embert, milyen egy apával focizni, vagy apai jó tanácsot kérni.

Elfogadta és megszokta a helyzetet, igazából nincs édesapja. Majd hosszú évek után egyszer csak feltűnik az apukája, és elmondja, meghal, ha Ádám nem adja neki az egyik veséjét.

Ádám pedig nem tudja mit csináljon. Segítenie kell, mert mégiscsak az apja, még akkor is, ha most csak azért kereste fel, hogy segítséget kérjen, vagy gyermeki dac győz? Lehet, hogy nem segíteni akarás hiányzik, csak túl nagy az apja iránt érzett harag?

Címlapról ajánljuk