Barátok közt

Előző rész (2012. május 22.)

rtl.hurtl.hu

2012. május 22. 21:15

Gabi váratlan és páratlan lehetőséget kap a kisbolt ügyében. András állásajánlata új lökést ad Júlia és Attila románcának. Miklós kibékíti Zsófit és Zsoltot, de vajon érdek nélkül teszi?

Gabi megtudja Vilmostól, hogy a házlakók egy része azért ellenzi a kisboltot, mert felelőtlennek tartják Lászlót, de meghagyja Lászlót tévhitében, hogy Zsolt hangolja ellene az embereket. Claudia is osztja Vilmos véleményét és akaratlanul is megbántja Gabit, amikor felhívja figyelmét arra, hogy László bármikor újra átgázolhat rajta, mint régen. Nóra felajánlja anyagi támogatását az elszontyolodott Gabinak, hogy Gabi fele-fele arányban társtulajdonos lehessen Lászlóval a kisboltban. Meggyőzi a kétkedő Gabit, majd ketten együtt az ódzkodó Lászlót is ráveszik a dologra, és Gabi lelkesedése végül átragad Lászlóra is.

A tipródó Attila nem viszonozza Júlia szerelmi vallomását, amitől aztán mindketten még jobban szenvednek. András a családjára hivatkozva visszautasítja a dubaji állásajánlatot. Nóra örül, Miklós azonban idiótának tartja Andrást. Míg Júlia Katitól tudja meg a hírt, Nóra Attilának mondja el, hogy András a családjára és a céghez való lojalitására hivatkozva visszautasított egy remek álláslehetőséget. Míg Attila kavargó érzései elől a Júliával közös egykori szerelmi fészekbe menekül, Júlia Andráson tölti ki tehetetlen fájdalmát és számon kéri tőle, miért nem beszélte meg vele az állásajánlatot. Végül a kínlódó Júlia is a padláson köt ki és Attila nem várt jelenléte új reményt ébreszt benne. Attila azonban azt javasolja, hogy menjen el Andrással Dubajba, mert így mindnyájuknak könnyebb lesz.

Zsófi kétségbeesetten lemondja a hitelkártyáját, miután tudomást szerez arról, hogy különböző tranzakciókat folytatnak a nevében. Később retteg attól, hogy Zsolt mit szól, ha megtudja, hogy a tudta nélkül rendelt egy új hitelkártyát, amit aztán még el is loptak. Amikor Zsolt megtudja Kingától, mennyire belegázolt Zsófi lelkébe, amikor azt mondta, hogy ő csak a pénzköltéshez ért, bocsánatot kér tőle. Zsolt kedvessége annyira meghatja Zsófit, hogy végül mégis bevallja a történteket, amitől aztán Zsolt még jobban kiakad. Mindennek lehordja Zsófit, aki feldúltan elrohan, és a munkában keres vigaszt Miklósnál. Kellemesen meglepődik, amikor Miklós együtt-érzően arra buzdítja, béküljön ki Zsolttal. Míg ő hazamegy és szerelmesen Zsolt ölébe bújik, Miklós gonosz vigyorral arcán kettétépi Zsófi és Zsolt ott felejtett fényképét.

Címlapról ajánljuk