Barátok közt

Előző rész (2012. május 08.)

rtl.hurtl.hu

2012. május 8. 21:15

Bözsi váratlan bejelentést tesz Aliznak. Vilmos elgondolkodtatja Nórát Gizivel kapcsolatban. András meglepő döntésre jut.

Géza hazaér a sörfőzésből, és nem örül, hogy Aliz Lucát kérte meg a takarításra. Közben Szabi azt tanácsolja Bözsinek, mielőbb tudassa a helyiekkel, hogy mégsem halt meg. Bözsi kiáll a háza elé, és minden arra járót lelkesen üdvözöl, így jelezve, hogy még él, de elszomorodik, amikor Ica lehordja, hogy elegük van Bözsi hazugságaiból. Közben Aliz és Géza észreveszik, hogy Luca és Timi nem végeztek alapos munkát a takarítással, és Géza felajánlja, hogy segít. Aliz leveszi a farmerét, hogy ne legyen koszos, és Gézának jobb ötlete támad a takarításnál. Közben Bözsi elmeséli Szabinak és Krisztinának, hogy néhány szomszédot sikerült kompenzálni a kapott pénzből, de még mindig mérgesek rá. Később, Szabi hazakíséri Krisztinát a kiruccanás után, és csókolóznak, míg Bözsi hazaérve bejelenti Gézának és Aliznak, hogy nem akar visszamenni a falujába.

Nóra titkárnőjelölteket interjúztat és András megkéri Gizit, küldje át neki az önéletrajzát, és bízva abban, hogy sikerül rádöbbentenie Nórát, hogy Gizi tökéletes a pozícióra, átírja Gizi nevét az önéletrajzon. Nóra megörül az ideális jelöltnek, de amint András bevallja, hogy az valójában Gizi, nyomatékosan megkéri Andrást hagyjon fel a próbálkozásaival, mert nem ér el vele semmit. Nóra lemegy a Kertész lakába, hogy Gizit is leteremtse, de helyette Vilmos találja otthon, aki jól helyre teszi és elgondolkodtatja Nórát. Vilmos később elmondja ezt Gizinek aki szomorúan konstatálja, ezek után biztos nem kapja vissza az állást, de ekkor ismét megjelenik Nóra és bejelenti, hogy meggondolta magát. András örül, hogy Nóra visszavette Gizit az irodába és Gizi is hálás.

Amikor András az álmairól mesél neki, Kati arra bíztatja Andrást, hogy tervezze újra a lakóparkot, de András nem biztos benne, hogy képes a feladatra. Júlia bíztatja, hogy higgyen a képességeiben. András megtalálja Péter egyik manga képregényét, és a japán fantáziavilág által inspirálódva elkezd rajzolni. Júlia később megdicséri András látványterveit, de igazából Mátéval van elfoglalva, és Kati sem ad egyenes választ András rajzaira. Később Nóra is megkapja Kati levelét, mely szerint a főnöke imádja az új terveket, de Nórát teljesen felháborítja, hogy András nem egyeztetett vele. A nézeteltérés veszekedéssé fajul és András felmond.

Címlapról ajánljuk