Barátok közt

Előző rész (2012. május 04.)

rtl.hurtl.hu

2012. május 4. 21:15

László belefog legújabb vállalkozásába. Bözsi néni szervezi Szabi újabb randiját. Zsolt eladja Attila irodáját – de kinek?

Gabi megdöbben amikor a konyhájukat elárasztják a sörfőzéshez szükséges alapanyagok és eszközök. László megígéri, hogy a sör erjesztését majd az irodában intézi, de amikor este megmutatja Gabinak az irodában kialakított „erjesztő részleget”, Gabi rádöbben, hogy László ugyancsak nagyratörő álmokat dédelget. László később Géza segítségét kéri, majd Vilmos önként csatlakozik a házi sörfőző csapathoz és egymással versengenek, hogy melyikük a jobb sörfőző szaki. Gabi végül kimenekül a házi sörfőzdéből.

Szabi második randira hívja Krisztinát, de fogalma sincs, hová vigye a lányt. Látva Szabi tanácstalanságát, Bözsi néni lehetőséget akar adni a fiataloknak, hogy jobban megismerjék egymást és Szabi tudta nélkül meghívja Krisztinát vacsorára. Este azonban Aliz és Luca nagy rumlit csapnak a lakásban, amitől Bözsi kiakad, de végül Krisztina örömmel segít rendet rakni. A vacsoránál jól alakulnak a dolgok és Krisztina álmairól mesél, Luca azonban véletlenül leönti a jegyzetfüzetét és ijedtében elrejti. Később Krisztina kétségbeesik, amikor felfedezi, hogy eltűnt a jegyzetfüzete, ám végül a lelkiismeret furdalástól gyötört Luca bevallja az igazat és Krisztina is megnyugszik. Szabi ezután harmadik randira hívja Krisztinát, aztán bevallja Bözsinek és Aliznak, hogy nagyon kedveli a lányt.

Zsófi jól beolvas Zsoltnak, amiért Miklóst a mélyhűtő ládába zárta. Később felajánlja Miklósnak, hogy segít a kanapé mizéria megoldásába, hogy jóvátegye Zsolt ostobaságát. Zsoltnak viszont támad egy újabb ötlete anyagi gondjaik orvoslására. Felajánlja Attilának, hogy vegye meg az irodáját, de ő nemet mond. Amikor ezt Miklós megtudja, rögtön lecsap a lehetőségre és azonnal üzletet köt Zsolttal. Amikor Zsolt elmondja Zsófinak, hogy Miklós megvette Attila irodáját és a hír eljut Júliához, ő figyelmezteti Attilát, hogy Miklós az új háziúr. Attila ekkor bejelenti Zsoltnak, hogy mégis megveszi az irodát, ráadásul hajlandó érte többet fizetni, mint Miklós. Zsolt a tajtékzó Miklós orra előtt széttépi a már aláírt szerződésüket.

Címlapról ajánljuk