Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 15. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. április 13. 21:15

Linda a magányosága miatt érzett elkeseredésében újabb ostobaságot tervez, ami miatt ismét kínos szituációba kerül.

Zsolt összefut Lindával, és látja, hogy sírt, de amikor megkérdezi, mi a baj, Linda azt mondja, semmi. Gizella megkérdezi Lindától, miért van rossz kedve, és ő azt hazudja, hogy rossz jegyet kapott az iskolában. Amikor Linda később a közösségi portálon látja, hogy Hanna nem hívta meg a születésnapi bulijára, törli Hannát az ismerősei közül. Linda később látja, hogy Aliz felhajt egy italt rosszkedvében, és elhatározza, hogy be fog rúgni. Ellop egy üveg vodkát Zsolt irodájából. Titokban felmegy a padlásra, és inni kezd. Később felhívja Pétert, de ő nem fogadja a hívását, ezért Linda üzenetet hagy. Aztán hazamegy, anélkül, hogy lebukna. Másnap fáj a feje és rosszul érzi magát, és Gizella rájön, hogy előző este italozott. Miközben Zsolt megtudja, hogy Linda elvitt egy üveg vodkát az irodából, Linda megpróbálja elejét venni, hogy Péter meghallgassa részegen küldött üzenetét. Zsolt azzal vádolja Gizellát, hogy alkoholistát csinál Lindából. Hanna meghallgatja Linda vallomását, és kidobja Balázst, amikor megvallja, hogy csókolózott Csocsóval. Hanna később rájön, hogy Péter végig tudott a Csocsó ügyről, és benne is csalódik, majd visszavonja Balázs meghívását a születésnapi bulira. Balázs beolvas Lindának, amiért ellene fordította Hannát. Linda azonban visszavág: azt mondja, Balázs egy csaló gazember, aki nem érdemli meg Hannát.

Júliát furdalja a lelkiismerete a titkos viszony miatt, de Attila megnyugtatja, hogy senki nem fog sérülni. Júlia és Attila nyugalmát az irodában Claudia állandó „felügyelete” zavarja meg. Attila megfogadja, hogy kitalál valamit.

Zsófi emlékezteti Zsoltot az évfordulójukra, és Zsolt kénytelen Kingától megkérdezni, milyen évfordulóra gondolhatott Zsófi. Zsófi és Zsolt megbeszélik, hogy nem vesznek egymásnak drága ajándékokat, de amikor Kinga megtudja, hogy Zsófi eladta az autóját, megemlíti Zsoltnak, hogy szerinte Zsófitól valami nagyobb ajándékot fog kapni. Amikor Zsoltot felhívja a csónak potenciális vevője, ő annyira megörül, hogy elfelejti befizetni a régóta esedékes villanyszámlát. Este Zsófi el van bűvölve, amikor Zsolt a gyertyafényes lakásban fogadja, de a romantikus hangulatnak vége, amikor kiderül, hogy teljesen haszontalan ajándékokat vettek egymásnak, és Zsófi megtudja, hogy kikapcsolták a villanyt, és hogy Zsolt eladta a csónakot. Zsolt végre bevallja, hogy teljesen le van égve. Zsolt és Zsófi később kibékülnek, és Zsolt nemet mond Nándor „üzleti” ajánlatára, mert nem akar börtönbe kerülni.

László megígéri, hogy megjavít egy rossz széket, és minden mást, amit Gabi szerint meg kell javítani a lakásban. László csodálkozva látja meg Gabi hosszú listáját. Amikor Szabi azt mondja, náluk is sok mindent meg kellene javítani, Lászlónak támad egy ötlete. Körbekérdez, hogy megtudja, meg tudna-e élni a megbízásokból a vállalkozása. Rájön azonban, hogy hiába vannak megrendelések, ha nincs, aki elvégezze a munkát. László felajánlja, hogy „visszavásárolja” a munkásait, de Tibor hallani sem akar róla. Tibor megmondja Gabinak, hogy nem állapodott meg Lászlóval. Gabi azt mondja, Tiborban nincs becsület. Tibor végül felajánlja, hogy megveszi László cégét, de csak nyomott áron. László eladja a céget Tibornak, és örül, hogy Gabi továbbra is mellette van.

Géza elviszi motorozni Alizt. Aliznak nagyon tetszik a téli száguldás Gézával, de a romantikus kiruccanás hangulata elromlik, amikor felüti fejét a féltékenység. Veszekednek, és Aliz haza akar menni. Miután épségben hazaérnek, Géza panaszkodik Ádámnak. Aliz látja, milyen szerelmes Gabi és László, és meggondolja magát Gézát illetően. Leszalad Gézához, és szerelme bizonyítékául elmondja neki Ádám titkát. Ekkor derül ki számára, hogy a bukósisakos férfi nem Géza, hanem Ádám. Ádám beolvas Aliznak, amiért elárulta a barátságukat. Aliz bocsánatot kér Gézától, amiért veszekedett vele, és azt mondja, szereti. Aliz később azt tanácsolja Ádámnak, hagyjon fel a kitartott életformával, ha zavarja. Ádám azonban rögtön megszabadul Aliztól, amikor megjelenik Izabella, és Aliz dühében felrúgja az utcán Ádám motorját. Ádámot később feldühíti, hogy Izabella nem engedi el egy kötelezettségét, és rájön, hogy Aliznak igaza volt, tényleg be van zárva egy aranykalitkába. Miközben Aliz meggyőződik róla, hogy tényleg ő az egyetlen lány, akit Géza elvitt a börtön közelébe, ahol régen ült, felhívja Ádám, mert szüksége lenne egy barátra, de Aliz nem hajlandó találkozni vele. Nem sokkal később Aliz megtudja, hogy Ádám motorbalesetet szenvedett.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk