Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 14. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. április 6. 21:15

Gizella több szempontból is bajba kerül. Gézának vajon sikerül elvégeznie a feladatát?

Gizella sikeresen kihajítja Beatrixot és stábját a villából, és elmagyarázza Claudiának, mi vezetett a felnőtt film forgatáshoz. Amikor Gizella beszámol a történtekről Vilmosnak és Lindának, Vilmos attól fél, hogy megszakad a barátsága Claudiával. Amikor Gizella újra találkozik Claudiával, megkéri, hogy Vilmost ne büntesse a történtek miatt, és Claudia biztosítja róla, hogy nem fogja. Gizella ezt örömmel hallja, de később Nóra közli vele, hogy elveszítette az állását a Berényi cégnél. Gizella sírva megy haza a rossz hírrel. Később Péter megkérdezi Andrástól, miért rúgták ki Gizellát, és kiderül, hogy András nem is tudott a dologról. András kérdőre vonja Nórát, amiért az ő háta mögött hozta meg a döntést. Közben Hanna közli Lindával és Péterrel, hogy szerinte Gizella megérdemelte, hogy elveszítse az állását. Júlia később kifejti Andrásnak, hogy szerinte Nórának joga volt kirúgni Gizellát, Attila viszont a védelmébe veszi Andrást Nóránál, mivel szerinte Nórának nem volt joga érzelmi alapon elbocsátani Gizellát. Gizella később bocsánatot kér Claudiától, aki ettől nem hatódik meg.

Kinga és Ádám kedvesen fogadják az új lakótársat, és arra bíztatják Krisztinát, érezze otthon magát. Kinga újabb furcsaságot tud meg Krisztináról, és megosztja élményét Alizzal és Szabival. Szabi később beszámol Krisztinának a házban élők viselt dolgairól, amitől a lány jobban érzi magát.

Zsófi és Kinga megkérik Krisztinát, segítsen elrendezni a ruhákat a bolhapiacon. Zsófi nehezen tud megválni a ruháitól, és összevitatkozik egy vevővel. Később beindul az eladás, és elkezd gyűlni a pénz, ám ekkor felbukkan Izabella, és Zsófi azt hazudja neki, hogy a pénzt jótékony célra akarja fordítani. Kiderül, hogy Izabella egy jótékonysági szervezet igazgatótanácsának tagja, és Zsófi kénytelen átadni neki a pénzt. Kingának sikerül megmentenie Zsófi pénzének felét, amikor azt hazudja Izabellának, hogy azt egy kutyamenhelynek szánják. Zsófi először elhárítja Krisztina aggodalmát, hogy pénztől foszt meg egy jótékonysági intézményt, de aztán úgy érzi, rossz jel, hogy egy kiskutya lepisili a kézitáskáját. Amikor véletlenül a ruhája is elszakad, Zsófi egyre inkább úgy érzi, a pénz el van átkozva, és úgy dönt, hogy jótékony célra fordítja.

Nándor megmondja Zsoltnak, hová kell szállítani a titokzatos aktatáskát, és figyelmezteti, hogy sem ő sem Géza nem nézhetnek bele a táskába. Géza elindul a táskával, de út közben kiszáll a kocsiból, hogy segítsen valakinek. Amikor visszatér a taxijához, a kocsinak – és a táskának – csak a hűlt helyét találja. Zsolt éppen Zsófinak segít megszabadulni vásárlási kényszerétől, amikor Géza telefonál, és közli, hogy nincs meg a táska. Zsolt kénytelen leplezni dühét Zsófi előtt. Zsolt elmegy Gézáért és alaposan beolvas neki, aztán visszamegy a Rózsa kávéházba, és Szabin tölti ki frusztrációját. Később beugrik Nándor, és Zsolt azt hazudja neki, hogy a táska már úton van. Zsolt és Géza kétségbeesetten próbálnak a táska nyomára bukkanni, és leszólítanak embereket az utcán, nem láttak-e valakit Géza taxija körül ólálkodni. Találkoznak két undok tinédzserrel, akiket Géza már korábban is látott, és elkezdik üldözni őket, azt gondolva, hogy ők kötötték el az autót. Zsolt dühös, amikor kiderül, hogy Géza kocsiját „mindössze” elszállították, de fellélegzik, mert a táskához nem nyúlt senki, és Géza végre leszállíthatja. Zsoltot később dühíti, hogy a táskában csak egy doboz csokoládé volt, de Nándor közli vele, hogy ez volt a „megbízhatósági teszt”, amin Zsoltnak és Gézának át kellett esnie, mielőtt komolyan tárgyalhatnának tárolási és szállítási munkákról. Zsolt és Géza kísértést éreznek a gyors és könnyű pénzszerzésre, viszont egyikük sem szeretne visszakerülni a börtönbe.

Szabi azzal vádolja Alizt, hogy fű alatt beköltöztette Gézát a lakásba. Bár Aliz tagad, Szabi úgy véli, Géza elkezdhetne beszállni a számlák kifizetésébe, hiszen egyre több időt tölt náluk. Aliz később elveszíti a munkáját, és Szabi elismeri, hogy ezúttal nem Aliz volt a hibás. Együttérzése azonban hamar haraggá változik, amikor megtudja, hogy Bözsi nemcsak hogy mossa Géza szennyesét, de Géza kedvenc ételét főzi vacsorára. Az utolsó csepp a pohárban, hogy egy Gézának szóló levél is érkezik a címükre. Szabi konfrontál Alizzal; megkérdezi, mi ez, ha nem ideköltözés. Bözsi leállítja Aliz és Szabi veszekedését, és azt javasolja, szavazzanak, velük lakhat-e Géza. Kiderül, hogy Lucáé a döntő szavazat. Szabi megpróbálja elérni, hogy Luca vele szavazzon Géza ellen, de végül Aliz győzi meg Lucát, szavazzon arra, hogy Géza velük élhessen. Géza később megtudja, hogy szavazás volt, és hogy beköltözhet. Géza konfrontál Szabival a szavazást illetően. Aliz hálás Szabinak, hogy engedte ide költözni Gézát. Aliz és Géza már alig várják, hogy együtt élhessenek.

Linda megkéri Zsoltot, adjon munkát Gizellának, de elképedve fedezi fel, hogy az anyja megkapta Aliz korábbi munkáját: mozgó „hirdetőoszlop” lett. Bár Gizellát nem zavarja, Linda követeli, hogy azonnal vegye le magáról a hirdetőtáblát. Linda megmondja Hannának, hogy szerinte mindenről Claudia tehet, mert ő rúgatta ki Gizellát az irodából. Hanna a védelmébe veszi Claudiát; azt mondja, Gizella azt kapta, amit megérdemelt. Vita kerekedik köztük és Linda sértőt mond Hanna anyjáról, mire Hanna gyomorszájon vágja Lindát. Péter Hanna pártját fogja, és amikor Linda látja, hogy Balázs az egyetlen, aki nem ellenséges vele, megpróbál kikezdeni vele, de Balázs elutasítja. Balázs biztosítja róla Lindát, hogy nem árulja el senkinek az incidenst. Elmondja Hannának, hogy Linda ki volt borulva, de Hanna szerint meg is érdemli, mivel szándékosan megbántotta őt. Linda először fel van háborodva, aztán elgondolkodik, amikor Balázs úgy véli, csak azért akarta megcsókolni, hogy bosszút álljon Hannán. Balázsnak elege van a barátai gyerekes viselkedéséből. Lindát bántja, hogy a barátai otthagyják a kávéházban, amikor megpróbál bocsánatot kérni Hannától.

Miközben Júlia és Attila maguk is elcsodálkoznak, hogy egymás partnerét támogatják a Gizella elbocsátása körül kirobbant vitában, Miklós Nóra mellé áll, és kijelenti, hogy András nem elég kemény az üzleti élethez. Júlia és Attila egy fontos ügyfél fogadására készülnek, és Attila megígéri, hogy Júlia jutalmat kap, ha megfogják a „nagy halat”. Az ügyfél azonban hím soviniszta módjára viselkedik – méregeti Júliát, és még meg is fogdossa. Júlia nem szeretné, ha Attila elveszítene egy jó kereseti lehetőséget, és nem teszi szóvá az inzultust, de Attila kidobja a férfit. Miközben András Gizellát kéri meg, segítsen egy új tender elkészítésében, Attila azt hazudja Júliának, hogy az ügyfél meggondolta magát. Később Nórát meghatja, hogy Attila bevallja: tényleg nem lehet mindig szétválasztani az üzleti- és a magánélet történéseit. Attila elmeséli, hogy nem volt hajlandó egy olyan emberrel üzletet kötni, aki inzultálta Júliát. Nóra ezt elmeséli Júliának, aki kérdőre vonja Attilát, miért hozott ekkora áldozatot őmiatta. Attila – félve a következményektől – nem válaszol Júlia kérdésére, és ellenáll fizikai közelségének is. Közben András és Gizella együtt dolgoznak egy projekten, mivel András be akarja bizonyítani a tulajdonosoknak, hogy mind a ketten értékes munkát végeznek a cég számára. Amikor Claudia megtudja, mit tett Attila Júliáért, tudni akarja, van-e még köztük valami, és nem hiszi el Júliának, hogy már nincs semmi. Claudia manipulációval eléri, hogy Nóra azt javasolja, Claudia dolgozzon Attila irodájában, amíg valami jobb megoldást nem talál. Nóra később elmondja Attilának a tervet, és kéri, egyezzen bele. Gizella értékes információval látja el Andrást a befektetőről, akinek a tendert készítik, és András hálás a segítségért. Amikor Júlia megérkezik az irodába, elképedve látja, hogy Claudia is ott dolgozik. Júlia fél, hogy Claudia rájön, hogy ő és Attila nem közömbösek egymás számára. Közben Nóra dühbe gurul, amikor megtudja, hogy András prezentációt szervezett a tudta nélkül, Gizella segítségével. Júlia kiadó irodákat ajánlgat az anyjának, de rájön, hogy Claudia végleg Attila irodájában akar maradni. Júlia titokban felhívja Hannát, és azt mondja neki, hogy aggódik Claudiáért, aztán örül, hogy Hanna elviszi Claudiát az irodából. Később, miközben András boldog, hogy jól sikerült a prezentációja, Attila és Júlia elhatározzák, hogy viszonyt kezdenek egymással.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk