Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 13. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. március 30. 21:20

Miklós rendhagyó ötlettel áll elő. Timi kíváncsiságának majdnem végzetes következménye lesz.

A Berényi cég befejezte a Két Kőris projektet, és új ügyfelek után néznek. Attila megemlít valakit, aki szállodát akar építtetni, és ez felkelti Nóra kíváncsiságát. Miklós rájön, hogy ismeri az illetőt, mivel a nő lánya, Tiffany, egy rajzórára jár Timivel. Miklós összehozza a két lányt, annak reményében, hogy meg tudják környékezni Olgát, hogy a Berényi céget bízza meg a munkával. Miközben Nóra és Miklós jelentős haladást érnek el Olgánál, Timi mogyorót csempész Tiffany szendvicsébe, mivel nem hiszi el, hogy lány tényleg allergiás rá. Nagyon megijed, amikor Tiffany rosszul lesz. Tiffanyt kórházba viszik, Timi pedig megvallja Attilának, mit tett. Közben Tiffany kórházi ágyánál vita bontakozik ki Miklós és Tiffany édesanyja között, és a Berényi cég elveszíti a hotel projekt lehetőségét. Timi később bocsánatot kér Tiffanytól, és kezdetét veszi egy új barátság.

Miközben Júlia megvallja Attilának, hogy kínos érzés látni, ahogy Andrással barátkozik, András csodálkozva hallja, hogy Júlia regisztrált egy internetes közösségi oldalra. Bandi segít Andrásnak létrehozni a profilját a közösségi oldalon. Júlia önkéntelenül féltékeny, amikor meglát egy csinos nőt András ismerősei között.

Lászlót felháborítja Tibor vételi ajánlata, és verekedni kezd vele, de közben véletlenül megüti Gabit. László bocsánatot kér, és elhatározza, mindent megtesz, hogy megmentse a vállalkozását. Amikor Miklós munkát ajánl neki egy építkezésen, mire László elutasítja Tibor ajánlatát. László legnagyobb döbbenetére azonban Miklós később visszavonja ajánlatát, pácban hagyva ezzel Lászlót.

Pál kimenekül Bözsi karmai közül, és Bözsi elmondja a családnak, hogyan tette tönkre a jó hírét Pál otthon, a falujában. Pál rendbe hozta az ablakait, ezért ajánlotta a barátainak a faluban, de Pál a többi ablakot nem csinálta meg, és a dühös falusiak most Bözsit hibáztatják. Másnap Bözsi és Luca demonstrálni kezdenek Pál irodája előtt. Egy rendőr figyelmezteti Bözsit, hogy engedély nélkül nem demonstrálhat, de Bözsi folytatja. Amikor egy kővel betöri Pál ablakát, Bözsit letartóztatják. Amikor Géza megtudja, hogy Pál inzultálta Bözsit, megkeresi a férfit, és megfenyegeti, állítsa helyre Bözsi jó hírét. Aliz büszke Gézára, de később a rendőröktől megtudják, hogy csak rontott a helyzeten. Pál feljelentést tett, és lehet, hogy Gézáékat meg fogják büntetni.

Andrea emlékezteti Zsoltot, „járuljon hozzá” a bébi projekthez, vagy a klinikán, vagy úgy, hogy beküldi „hozzájárulását”. Miközben Andrea meglátogatja Claudiát a kórházban, elmondja neki, hogy már lemondott róla, hogy megtalálja az igazit, Zsoltot feltartják, és a becses küldemény nem érkezik időben a klinikára. Nem sokkal később megérkezik Andrea, és a kávéház egyik vendége személyében találkozik álmai lovagjával. Azt remélve, hogy Andrea békén hagyja Zsoltot, ha felszed valakit, Zsófi arra bíztatja, ne hagyja ki a lehetőséget. Andrea később közli Zsolttal, hogy megismerkedett valakivel, és már nem lesz szüksége Zsolt segítségére a bébi projektnél. Géza visszahozza Zsolt „barna zacskóját”, amit ő kénytelen elrejteni Zsófi elől.


Zsolt megtalálja Zsófi számláit, és kérdőre vonja. Zsófi először kijelenti, hogy az adósság az ő problémája, de végül kiböki, hogy más baj is van: azt is eltitkolta Zsolt előtt, hogy összevásárolt egy nagy csomó ruhát. Tudja, hogy felelőtlen ember, - ezért is nem akar még gyereket. Zsolt dühe aggódássá változik. Biztosítja róla Zsófit, hogy nagyszerű nő, és első lépésként azt tanácsolja Zsófinak, vágják szét a hitelkártyáit. Zsófi később megmondja Júliának, el akarja adni a ruháit, hogy a pénznek legalább egy részét visszaszerezhesse.

Felbukkan Zsolt egyik régi börtöntársa, és megkéri, tároljon neki éjszakára egy titokzatos aktatáskát, jó pénzért. Mivel Zsolt meg van szorulva, elvállalja.

Miközben Gizella a villában takarít, elhatározza, hogy felpróbálja Claudia egyik drága kosztümjét. Ekkor beállít Beatrix, és feltételezi, hogy a villa Gizelláé. Gizella belemegy a játékba, és azt hazudja, hogy ez az otthona. Később már fél bevallani az igazat Beatrixnak, de Péter azt javasolja, hogy vacsorázzanak Beatrixszal a villában. A vacsora jól sikerül, és Beatrix megkérdezi Gizellától, használhatná-e a villát reklámfilmje helyszínéül. Gizella beleegyezik. Másnap azonban rémülten fedezi fel, hogy a villában pornófilmet forgatnak, és még jobban megdöbben, amikor váratlanul hazaérkezik Claudia.

László szeretne mielőbb összeköltözni Gabival, és sürgeti, segítsen maga helyett lakótársat keresni Kingának. Gabi felajánlja Kingának, hogy megszűri a jelentkezőket. Meg is találja az ideális lakótársat, Krisztinát. Kinga később döbbenten látja, hogy új lakótársnője átrendezte a lakást, és minden holmit színkódolva rakott új helyre.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk