Barátok közt

Előző rész (2012. március 20.)

rtl.hurtl.hu

2012. március 20. 20:20

Zsófi elárulja titkát Júliának. Ádám képes lesz újra összebarátkozni Gézával? Péter nem a legsikeresebb módon lepi meg Lindát.

Miután Zsófi kérdőre vonta, Zsolt azt hazudja, hogy az adóellenőrzés és a kávéház bezárása miatt rá nehezedő nyomás miatt újra elkezdett dohányozni. Zsófi fellélegzik, hogy a cigarettacsikk nem arra utal, hogy Zsolt megcsalja, és elmeséli a helyzetet Júliának, aki azt javasolja, hogy tartsanak egy osztálytalálkozót a kávéházban, hogy újra beinduljon az üzlet. Zsófi és Júlia elmondják az ötletet Claudiának, aki zöld utat enged. Közben – hogy hazugsága hihetőbb legyen – Zsolt elküldi Szabit egy doboz cigarettáért. Zsófi találkozik az osztálytalálkozót szervező ügyféllel, és kínos helyzetbe kerül, mert a bankkártyáját nem fogadják el. Júlia megkérdezi, mi a baj, és Zsófi végül elővesz egy nagy csomó számlát, és megvallja, hogy bajban van.

Ádám barátkozni próbál Gézával, és megkérdezi, nem akar-e meginni vele valamit, de Géza elutasítja. Ádám Gizellához fordul segítségért, és közösen kidolgoznak egy tervet. Gizella ráveszi Vilmost, szervezzenek családi ebédet, ahová Gézát és Ádámot is meghívják, hogy a fiúk kibékülhessenek. Vilmos beleegyezik, és Gizella meghívja Gézát, Alizt és Lucát ebédre, de nem árulja el, hogy Ádám is ott lesz. Útban a Kertész lakás felé Géza meglát az udvaron egy csodás motorbiciklit, de nem szól semmit. Ellenben visszautasítja Ádám ajánlatát, hogy próbálja ki a motort. Ebéd után, miközben Géza kérdőre vonja Alizt az „összeesküvés” miatt, Gizella és Ádám megállapítják, hogy Ádámnak új tervet kell kieszelnie.

Linda boldogan értesül róla, hogy megnyerte az első díjat a beszéd-versenyen, és Péter orra alá dörgöli sikerét. Eközben Gizella levelet kap egy régi barátnőjétől, aki meg akarja látogatni. Ez feldúlja Gizellát, mert úgy érzi, nem olyan életet él, amivel dicsekedhetne. Júlia látja, hogy a fia szomorú, és ad néhány tanácsot Péternek a nőket illetően, mire Péter elhatározza, hogy meglepi Lindát egy romantikus gesztussal. Amikor egyedül marad a Kertész lakásban, meggyújt néhány gyertyát, és üzenetet hagy, hogy nagyon szereti. Péter azonban nem sejti, hogy az üzenet meggyullad, ami nagyon megijeszti Lindát, amikor hazamegy.

Címlapról ajánljuk