Barátok közt

Előző rész (2012. március 08.)

rtl.hurtl.hu

2012. március 8. 20:00

Zsolt megtudja, mi az a „szívesség”, amire Andrea kéri. Luca és Timi mentőakciót indítanak. Hanna vajon megtudja az igazat az anyjáról?

Zsolt azon töpreng, mit értett Andrea a „szívességen”, és döbbenten tudja meg, hogy Andrea még egy gyereket akar tőle. Andrea azt mondja, ketyeg a biológiai órája, és szeretne még egy olyan tökéletes gyereket, mint Oszkár. Jó lenne, ha Oszkárnak lenne testvére, nem csak egy anyától, de ugyanattól az apától is. Zsolt azonnal elutasítja a kérést, mondván: nem teheti ezt Zsófival. Zsolt később felveti a gyerek-kérdést Zsófinál, de ő feldúltan kijelenti, hogy még nem érzi magát késznek a családalapításra. Zsófi később megvallja Júliának, hogy valószínűleg soha nem lesz felkészülve egy gyerekre, de Júlia megnyugtatja, hogy senki nem tud 100%-ig felkészülni az anyaságra. Andrea visszajön, és Zsolt közli vele, hogy nem gondolta meg magát. Andrea elpanaszolja, hogy számára Zsolt az utolsó szalmaszál, és megígéri, hogy titokban fogja tartani, hogy Zsolt az új gyereke apja.

Luca döbbenten hallja, hogy Bözsi és Aliz azt tervezik, megölik a csirkéket, és visszaszalad a szobájába. Azt már nem hallja, hogy Bözsi nem akarja megszegni neki tett ígéretét, hogy nem bántja az állatokat. Luca elmondja az elkeserítő hírt Timinek, aki felajánlja, hogy segít. Közben Bözsi megismerkedik Ádámmal, és – mivel tudja, hogy ő volt Aliz „tévedése” -, elég nyersen viselkedik vele. Aliz beolvas Bözsinek, amiért inkvizíciónak vetette alá Ádámot, és biztosítja róla nagyanyját, hogy ő és Ádám csak barátok. Később Bözsi megismerkedik Vilmossal, és elcseréli a két csirkét a Vilmos birtokában levő vaddisznóhúsra. Amikor Bözsi hazamegy, Luca azt hazudja neki, hogy a csirkék eltűntek a ketrecükből. Valójában azonban Timi dugta el őket Nóra lakásában, egy fiókos szekrénybe.

Az orvos megnyugtatja Hannát, Miklóst és Balázst, hogy Claudia fel fog épülni, és megdicséri Hannát a sikeres szívmasszázsért. Ezzel megmentette Claudia életét. Miklós később négyszemközt elbeszélget Claudiával, és elmondja neki az igazat Ritáról. Megállapodnak, hogy Hannának az igazság szerkesztett változatát fogják elmondani, nehogy túlságosan elkeserítsék a lányt. Hanna azonban nem tudja elhinni, hogy az anyja búcsú nélkül el tudná őt hagyni. Azt remélve, hogy találnak valami írást Ritától, Hanna és Balázs elmennek a nő lakásába, de teljesen üresen találják – mintha Rita soha nem is lakott volna ott. Hanna mélységesen el van keseredve.

Címlapról ajánljuk