Barátok közt

Előző rész (2012. március 02.)

rtl.hurtl.hu

2012. március 2. 20:00

Rita még meddig tudja fenntartani a látszatot? Linda rájön, hogy mégis szüksége van Péterre. László a legváratlanabb helyről kap segítséget.

Miklós azt javasolja Ritának, hívják meg Zsombort ebédre, és beszéljenek vele Rita vállalkozásáról. Rita átadja a meghívást Zsombornak, aztán gondoskodik róla, hogy – bár Miklós meghívja Balázst és Hannát is – a lánya ne jöjjön el. Balázsnak azonban felkelti az érdeklődését Miklós motivációja, és úgy dönt, hogy mindenképpen ott lesz a „munkaebéden”. Ebéd közben Miklós az iskoláról kérdezi Zsombort, ahová annak idején együtt járt Ritával. Zsombor rákiált Timire, mert idegesíti. Miklós szerint Zsombor egy barom, és Rita kénytelen egyetérteni vele, de azt fenntartja, hogy szüksége van Zsombor pénzére.

Lindát bosszantja, hogy Péter csak félig-meddig készült fel egy iskolai kiejtési versenyre, ráadásul még késik is. Linda felolvassa saját szövegét Vilmosnak és Gizellának, akik unalmasnak tartják, de nem akarják megbántani Lindát. Péter később elmondja, hogy nagy sikert aratott az iskolában. Vilmos és Gizella megkérik Pétert, segítsen Lindának izgalmasabb beszédet kreálni, ami ledöbbenti Lindát.

Amikor megérkezik, hogy kiürítse az íróasztalát, Claudia meglátja, hogy László az udvarra dobálja a holmiját az irodából. Kérdőre vonja Lászlót, de hamar belátja, hogy nincs értelme vesződni vele. Claudia felmegy a Berényi irodába, hogy lemondja az irodabérletet, és beszámol Andrásnak és Nórának László viselkedéséről. András és Gabi próbálnak László lelkére beszélni, de nem sikerül nekik. Kinga azt javasolja Gabinak, hívja meg Tibort most, hogy már nincs együtt Lászlóval. Amikor Máté tudomást szerez a történtekről, elhatározza, hogy Lászlónak adja kedvenc plüssmaciját, amitől László – amikor egyedül van otthon – sírva fakad.

Címlapról ajánljuk