Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2011. 47. hét)

rtl.hurtl.hu

2011. november 25. 20:00

Fény derül Attila szégyenletes titkára. Aliz úgy dönt, véget vet „kapcsolatának” Gézával. Vanda pórul jár, saját életstílusának következtében.

László meghívja vacsorára Gabit, de ő azt mondja, dolgoznia kell. Megvallja Kingának, hogy addig nem akar lefeküdni Lászlóval, amíg le nem ad még két kilót. László és Gabi telefon néznek „együtt” egy filmet, és László telefonszexelni is akar, de Gabi erre nem hajlandó. Gabi később vissza akarja hívni Lászlót, de e helyett inkább fagylaltot eszik. Másnap, Kinga tanácsára, hogy élvezze az életet, bevonszolja a hálószobájába Lászlót, aki eljön hozzá bocsánatot kérni.
Gizella és Joli vetélkednek Vilmos figyelméért. Gizella később elmagyarázza Lindának, hogy csak a fiatalságával tudja Vilmost maga mellett tartani. Joli visszajön, elegánsan kiöltözve. Vilmos később biztosítja róla Gizellát, hogy ő az egyetlen nő, aki tetszik neki.

Claudia Aliznak és Vandának is feladatokat ad az irodában. Alizt bosszantja, hogy Vanda Ádámmal flörtöl, ahelyett, hogy dolgozna. Aliz örül, hogy Claudia beolvas Vandának, amiért elhanyagolja a munkáját. Vanda újabb tablettát vesz be, utána pezsgőt iszik, majd elájul. Szabi találja meg, de Vanda nem akar orvosi segítséget. Szabi hazaviszi a lányt, és Vanda ráveszi, hogy ne szóljon a szüleinek. Claudia akkor tudja meg, hogy Vanda elájult, amikor Szabi a hogyléte után érdeklődik. Claudia saját magát okolja, mert túl sok munkát adott Vandának. Kinga bogarat ültet Szabi fülébe, amikor megemlíti, hogy a terhes nők szoktak elájulni. Szabi kérdőre vonja Vandát, amiért az ő nyakába akarja varrni születendő gyermekét, mire Vanda sírva fakad. Szabi azt javasolja Vandának, kezdjen új életet. Péter meglátja, ahogy Vanda kábítószert önt a mosogatóba. Vanda kérleli Pétert, higgye el, hogy csak vitaminok voltak. Vanda aznap este visszamegy Ivánhoz, de Júlia, András és Péter megtudják, hogy nem érkezett meg a nagyapjához. Szabi és Ádám aggódnak Vandáért. Júlia aggódik Vandáért, de András megnyugtatja. Szabi és Péter megpróbálják megkeresni Vandát. Júlia később megkérdezi Lindát és Hannát, nem látták-e Vandát, de ők megmondják, hogy nem. A fiúk Vanda nyomára bukkannak az interneten, de mire odaérnek a klubba, Vanda már elment onnan. Péter dühös, mert azt hallja, hogy Vanda remekül érezte magát a klubban. Megmondja Júliának, hogy Vanda a barátaival szórakozik, és jól van. Vanda váratlanul beállít Szabihoz részegen és betépve. Közben Júlia elhatározza, hogy ébren várja meg Vandát, és Péter felajánlja, hogy vele virraszt. Szabi úgy dönt, hogy ilyen állapotban nem küldi haza Vandát, és a kanapéra fekteti éjszakára. Amikor Vanda már alszik, Szabi belenéz a táskájába. Másnap kérdőre vonja Vandát, mert drogot talált nála.

Karolina „megvallja” Nórának, hogy lefeküdt Attilával, miközben Claudia elmondja Attilának, hogy Karolina a Wekerle házban van. Karolinát meghökkenti, milyen higgadtan fogadja Attila és Nóra a „vallomását”, és távozik. Miklós csalódott. Böbe közli Karolinával, hogy anyagi nehézségeik miatt vissza kell költözniük Németországba. Attila hangüzenetet hagy Karolinának, Karolina pedig megmondja Miklósnak, hogy Attila újra látni akarja. Zsolt ötletet ad Miklósnak, hogyan járathatja le Attilát. Karolina bedrogozza Attilát, és Miklós ágyba teszi féltestvérét. Miklósnak nem sikerül hazacsalogatnia Nórát. Karolina majdnem megcsókolja Attilát. Nóra rajtakapja az ágyban Karolinát és Attilát, és kiböki, hogy Attila Karolina apja. Karolina ezt nehezen tudja elhinni. Elrohan Miklós mellett, és nem mondja el neki, hogyan sikerült végrehajtania a tervét. Attila megtudja, hogy ágyba vonszolták a saját lányával. Karolina konfrontál Böbével. Megtudja, hogy Attila még csak 14 éves volt, amikor az anyja terhes lett. Miklós Nórától próbálja megtudni, mi történt, de nem jut semmire. Karolina elképedve tudja meg, hogy Attila nem csak az apja, de az unokatestvére is. Karolina ledöbben, amikor Böbe megerősíti, hogy Attila tényleg az unokatestvére. Attila és Böbe mindenért egymást okolják. Böbe később beszélni akar Karolinával, de ő nem áll szóba az anyjával. Attila eközben elkapja Miklóst Karolina háza előtt, és rájön, hogy Miklós mozgatta a szálakat a háttérből. Amikor erről meggyőződik, elmondja Nórának, aki dühödten nekitámad Miklósnak. Balázs vet véget a veszekedésnek. Attila hazamegy, és le akar számolni Miklóssal, de út közben összefut a vérző kezű Nórával. Miközben Balázs segít Miklósnak összesöpörni a cserepeket, Attila úgy dönt, hogy nem értesíti a rendőrséget, nehogy Karolina ellen eljárás induljon. Másnap Attila megmondja Miklósnak, hogy Karolina a lánya.

Zsolt és Zsófi boldogok, hogy voltak Rómában, és Zsolt várja Oszkár érkezését. Később Zsolt rájön, hogy nem vásárolhatja meg Oszkár érzelmeit, és sátorozást rendez a kisfiúnak a szobában. Zsófinak bűntudata támad a csalás miatt, vagyis, hogy titokban fogamzásgátlót szed. Zsófi lemondja a mozit, és Zsoltnak a számlákkal kell bajlódnia, ahelyett, hogy Oszkárral tölthetné az idejét. Szabira marad, hogy vigyázzon Lucára, Timire és Oszkárra, és nagy nehezen sikerül rávennie a gyerekeket a közös játékra. Később Zsófi mégsem tud vacsorát készíteni, és Zsolt csalódott. Hogy visszavágjon Zsófinak, Zsolt odaadja a futárnak Oszkár egyik képét is Janka kiállításra szánt festményeivel együtt.




Címlapról ajánljuk