Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2011. 41. hét)

rtl.hurtl.hu

2011. október 14. 21:00

Júliának az utolsó pillanatban megszólal a lelkiismerete. Zsuzsa botrányt okoz, amit egyre kevesebben tudnak elnézni neki.

Zsófi, amikor hazajön a lánybúcsúról, sajnálja, hogy Zsoltnak egyedül kellett helyt állnia a beteg Oszkár mellett. Zsolt megvallja Zsófinak, hogy egy pillanatig úgy érezte, túl öreg már egy új gyerekhez. Másnap Zsolt hazaviszi Oszkárt, Zsófi pedig azt mondja Kingának, hogy szeretné meggyőzni Zsoltot, hogy tényleg túl öreg már egy csecsemőhöz, de Kinga megpróbálja lebeszélni. Zsófi ennek ellenére beszél Zsolttal, de Zsolt biztosítja róla, hogy csak egy ostoba futó gondolat volt, és igenis szeretne gyereket Zsófitól. Zsófi csalódottan meséli Kingának, hogy nem sikerült lebeszélnie Zsoltot. Kinga arra bíztatja, hogy legyen őszinte Zsolttal.

Júlia tagadja, hogy viszonya lenne Attilával, és Attila igyekszik megnyugtatni Júliát, hogy Claudiától nem kell tartaniuk. Júlia és Claudia később összevitatkoznak, amit Nóra meglát, de Claudia falaz Júliának. Nóra vigasztalja Júliát, és azt javasolja, töltsék együtt az esküvő előtti estét. Júlia megtudja, hogy András szuper nászutat szervezett, és még rosszabbul érzi magát. Júlia később megvallja Claudiának az igazat, majd Nóra és Attila lakásában tölti az éjszakát. Álmában újraéli a csókot Attilával. András nem sejti, milyen lelkiállapotban van Júlia. Claudia megpróbálja lebeszélni Júliát arról, hogy elmondja Andrásnak, hogy csókolózott Attilával, de Júlia odamegy Andráshoz. Az utolsó pillanatban azonban mégsem tesz vallomást. Attila beszélni akar Nórával, nehogy mástól tudja meg az igazat, de összefut Júliával, és megtudja, hogy nem mondott semmit Andrásnak. Később gyülekeznek a vendégek az esküvőre. Júlia az anyakönyvvezető elé járul. A beszéd alatt Nóra és Attila rájönnek, hogy Máté elveszítette az egyik gyűrűt. Attila lehúzza a saját gyűrűjét, és András ezzel veszi feleségül Júliát. Az esküvői fogadásra beállít Zsuzsa, és hatalmas botrányt csap. Claudia konfrontál Zsuzsával, Júlia sírva fakad. Nóra segít rendbe hozni Júlia sminkjét, és azt tanácsolja neki, hogy felejtse el a múltat. Claudia megnyugtatja Andrást, és belemar Attilába. Dani közli az apjával, hogy Zsuzsa nála fog lakni. Júlia nem fogadja el Zsuzsa bocsánatkérését. Zsuzsa elbúcsúzik Banditól. Aliz bejelenti, hogy „menyasszonytánc” lesz, és Miklósnak támad egy ötlete. Miklós, László és Attila elrabolják a menyasszonyt. Claudia fel van háborodva, de amikor kiderül, hogy Andrásnak tetszik az ötlet, Claudia besöpri a dicséretet. Zsófi megjósolja, hogy Nóra negyedszer szerencsés házasságot fog kötni, mivel ő kapta el a menyasszonyi csokrot.

Vilmos panaszkodik, hogy virágokat kell ültetnie, és Géza elhatározza, hogy megcsinálja helyette. Kinga reméli, hogy Vilmos értékeli a gesztust, ehelyett azonban Vilmos beolvas Gézának. Kinga megpróbálja rábeszélni Vilmost, legyen elnézőbb a fiával, de hiába. Géza úgy érzi, hogy az apja soha nem fog megbocsátani neki. Amikor azonban Vilmos megtalál egy régi hangfelvételt, és hallja, hogy a kisfia azt mondja, „papus”, amikor Magdi arra bíztatja, hogy mondja azt, „mamus”, elszorul a szíve, és a maga módján bocsánatot kér a fiától.

Luca meglátja Ádámot és Alizt az ágyban. Aliz gyorsan kitalál valamit, de Luca nem hisz neki. Luca boldogan azt mondja Szabinak, hogy szeretné, ha Aliz feleségül menne Ádámhoz. Szabi kérdőre vonja Ádámot és Alizt, akik megtudják, hogy Luca nem vette be a hazugságot. Luca később összetört szívvel látja, hogy Ádám egy másik nővel flörtöl. Visszaadja Ádámnak az iskolatáskát, amit ajándékba kapott tőle. Ádám nem érti a dolgot. Megkérdezi a kislánytól, miért szomorkodik. Luca megkérdezi, miért csókolt meg egy másik nőt, amikor az anyjával jár. Ádám véget vet a „kebelbarátságnak” Alizzal.

Balázs elpanaszolja az apjának, hogy nem töltheti az éjszakát a villában Hannával, mert Claudia megtiltotta. Miklós azt javasolja, hívja meg hozzájuk Hannát. Hanna elfogadja a meghívást, Claudiának pedig azt hazudja, hogy Lindánál alszik. Megérkezik Hanna, és Miklós ad néhány ’”udvarlási” tippet Balázsnak. Miklós megtudja, hogy Hanna hazudott Claudiának. Másnap Hanna majdnem lebukik, amikor Claudia meglátja lejönni az emeletről. Miklós és László kinevetik Claudiát, amiért Hanna bolondot csinált belőle. Balázs azt javasolja Hannának, „szökjenek meg” egy kicsit az esküvő alatt. Balázs megvallja Péternek, hogy már alig várja, hogy lefekhessen Hannával. Gizella megmondja Claudiának, hogy Hanna nem aludt a Kertész lakásban. Claudia beolvas Hannának, amiért megint hazudott neki, aztán leszidja Miklóst, amiért megengedte, hogy Hanna a fiánál töltse az éjszakát. Balázs kérdőre vonja Miklóst, miért ássa alá a kapcsolatát Hannával. Balázs és Hanna arra a következtetésre jutnak, hogy a kapcsolatuk kudarcra van ítélve. Amikor Balázs megcsókolja Hannát Claudia előtt, a lány ellöki magától. Miklós és Claudia meg vannak elégedve, hogy a fiatalok egymás ellen fordultak. Balázs elmondja Péternek, milyen hülye volt Hanna, és később sms-ben „szakít” Hannával. Hanna és Balázs tökéletesen játsszák szerepüket, hogy levakarják magukról Miklóst és Claudiát. Az esküvői fogadáson Bandi a kávéház irodájában tölti fel a videokameráját, és véletlenül felvétel üzemmódban hagyja. Balázs és Hanna belopóznak az irodába csókolózni, és nem veszik észre, hogy működik a videokamera.


Címlapról ajánljuk