Baleset-bűnügy

Súlyosan bántalmaztak egy tanulót társai a nagybaracskai katolikus általános iskolában

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 12. 16:12

A bántalmazás után a gyerek kórházba került, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított, az iskolában belső vizsgálat indult.

A nagybaracskai Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában két diák súlyosan bántalmazta a társát, az ügyben a rendőrség eljárást indított – írja a Telex.

A bántalmazás részletei egyelőre nem ismertek. Egy szülő, akinek az érintett iskolába jár a gyereke, azt írta a lapnak, hogy a faluban sokan „még nem tértek magukhoz, nem találják a szavakat”. A lap úgy tudja,

a bántalmazás után a gyereket szülei kórházba vitték, a kórház pedig értesítette a rendőrséget. A bajai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket, de a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem árultak el.

Az iskola fenntartója a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, az intézményben a történtek után rendkívüli tájékoztatót tartottak. Huszár Nándor, az Érseki Hivatal irodavezetője a portál érdeklődésére azt közölte: gyerekek egymás közötti konfliktusáról van szó, de miután az eset az oktatási intézményben történt, a fenntartó is haladéktalanul vizsgálatot rendelt el azért, hogy feltárják a pedagógusok esetleges felelősségét.

Kerpits Miklós, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke szerint egyedi, az intézményre nem jellemző esetről van szó. Az iskola belső vizsgálatával párhuzamosan dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek megbízásából fenntartói vizsgálóbizottságot is létrehoztak a történtek kivizsgálására.

Nyitókép: Google Maps

 

#Baleset-bűnügy#oktatás#bántalmazás#iskolai bántalmazás#nagybaracska#általános iskola#katolikus iskola#büntetőeljárás

Címlapról ajánljuk