Baleset-bűnügy

Halála előtt pánikba esett, és nagyon sírt a mogyoróallergia miatt elhunyt kisfiú

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 4. 14:05

Folytatódott a mogyoróallergia miatt meghalt hatéves kisfiú halála miatt indított büntetőper. A napközis tanárnő elmondta, miért nem hívott mentőt az allergiás roham miatt meghalt hatéves fiúhoz.

Folytatódott szerdán a mogyoróallergia miatt 2022 januárjában Újpesten meghalt hatéves kisfiú halála miatt indított büntetőper – írta a Blikk. A tárgyaláson annak a napközis tanárnőnek a vallomását olvasták fel, aki kiosztotta a mogyorót tartalmazó ostyát a gyerekeknek. A Híradó akkori beszámolója a kisfiú haláláról:


Kiderült, hogy a kisfiú üzenőfüzetében jelezték a szülők, hogy allergiás, de hivatalos orvosi papírt soha nem hoztak, és szóban sem beszéltek senkivel a gyerek betegségéről. A tanárnő közölte, hogy csak felületes tudása volt a mogyoróallergia tüneteiről, így miután hányt a kisfiú, azt gondolta, hogy a nehezen már túl vannak, ezért nem hívott mentőt – írta a Blikk. 

A fiú azután hányt, hogy egy másik tanárnőtől megkérdezte, hogy volt-e mogyoró az édességben, amit kaptak. A választól pánikba esett és nagyon sírni kezdett. A tanárnő a vallomásában elmondta azt, hogy a gyerek igen szorongó és sírós volt korábban is, így az, hogy a tragédia előtt is hasonlóan viselkedett, nem utalt egyértelműen arra, hogy ekkora a baj.

Áprilisban a Híradó is ott volt a tárgyaláson. Akkor a pedagógus sírva mondta a bíróságon, hogy hibázott, figyelmetlen volt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a tanítónőre.


Nyitókép: Híradó

#Baleset-bűnügy#mogyoróallergia#kisfiú#halál#tárgyalás#tanárnő

Címlapról ajánljuk