Baleset-bűnügy

10 éves testvére előtt verhette agyon idős szomszédját a 16 éves öcsödi fiú

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 29. 12:34

A hétfői gyilkosság ügyében elrendelték a 16 éves fiú letartóztatását. Kábítószerre akart pénzt szerezni 85 éves áldozatától.

A bíróság elrendelte annak a 16 éves öcsödi fiúnak a letartóztatását, aki kábítószerre akart pénzt szerezni, ezért hétfőn agyonverte idős szomszédját – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A fiú hétfőn délután Öcsödön 10 éves testvérével megjelent a 85 éves szomszéd férfi házánál, aki behívta őket. A házban a 16 éves fiú a sértettet egy ott talált vájdlinggal, seprűvel és egy gereblyével többször nagy erővel megütötte, majd a férfi zsebében lévő pénztárcából 103 ezer forintot elvett. Ezután a gyanúsított még magához vett az épület mellől egy téglát, amivel az idős férfit tovább ütlegelte, olyan erővel, hogy a tégla kettétört. A bántalmazás következtében a férfi életét vesztette – írták.

A rendőrség korábbi közlése szerint a fiú kedden az apjával jelent meg a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon, hogy bejelentést tegyen a bűncselekményről.

Az ügyészség letartóztatási indítványa szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől alappal tartani lehet, tekintettel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az elkövetés jellegére és a kiszabható büntetés nagyságára. A gyanúsított kábítószert fogyasztó életmódja miatt, illetve amiatt, hogy az elkövetésben is a drogra szükséges pénz megszerzése motiválta, megalapozottan lehet tartani a bűnismétlés veszélyétől is.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a letartóztatást, a döntést a gyanúsított és a védő is tudomásul vette. A döntés a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzéséig nem végleges.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#emberölés#fiatalkorú elkövető#öcsöd#kábítószer#drog

Címlapról ajánljuk