Baleset-bűnügy

Megölt és kifosztott egy 94 éves embert egy férfi Pécsen

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 27. 17:17

A gyanú szerint gyilkosság áldozata lehetett az az idős férfi, akit egy pécsi lakástűzben találtak a tűzoltók szombaton. A nyomozók két napon belül elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 34 éves helyi lakost.

Két napon belül elfogták azt a 34 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint megölt és kifosztott egy idős embert az otthonában a napokban Pécsen – számolt be az ügy részleteiről a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A tájékoztatás szerint szombat hajnalban egy tűzeset miatt riasztották a pécsi tűzoltókat egy Zsolnay Vilmos utcai családi házhoz. Az oltáskor a házban holtan találták a tulajdonost, egy 94 éves pécsi férfit. A nyomozók azonban megállapították, hogy az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az ingatlanból értéktárgyak is eltűntek.

Az MTI beszámolója szerint a rendőrök hétfőn, lakása közelében elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 34 éves helyi férfit, akit előállítottak, majd kihallgattak. A házkutatás során a nyomozók megtalálták az áldozattól ellopott tévékészüléket, a faliórát, valamint az elkövetéskor viselt ruháit is.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást, és kezdeményezték a letartóztatását.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#kifosztás#emberölés#idős férfi#pécs#lakástűz

Címlapról ajánljuk