Baleset-bűnügy

Az eddigi legdurvább videó a közlekedési morálról: amikor a rendőrautó büntetőfékez az M1/M7-es bevezetőjén

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 8:58

A rendőrség közleményben reagált a meghökkentő felvételre.

A Budapesti Autósok beküldőinek számos elképesztő videót köszönhettünk már arról, hogy milyen az élet a magyar utakon. Az egyik friss videó azonban túltesz a legtöbb eddigi felvételen: itt ugyanis egy rendőrautó vezetője áll büntetőfékes bosszút az őt valószínűleg bosszantó járművön.

A hétfőn dátum nélkül közzétett felvételen a rendőrségi furgon, amely nem használt megkülönböztető jelzést, kivágott egy autó elé, majd szinte állóra fékezett Budapesten, az M1/M7 közös bevezető szakaszán. Ráadásul azon a szakaszon már záróvonal volt, a legorombított autós nem tudott volna lehúzódni.

„Nem szállt ki a rendőr, szirénát nem kapcsolt, nem igazoltatott. Egyedül ült az autóban, társa nem volt. Tükörből úgy láttam, hogy közel állóra fékeztek, de nem álltak meg. A fékezés után besorolt a BAH-csomópont felé tartó sávba, sokáig mögöttem jött pár autó távolságra, majd az Alkotás úton előzött meg” – idézte fel a felvétel beküldője.


Az Országos Rendőr-főkapitányság még hétfő délután rövid közleményt adott ki „Elítéljük” címmel. Ebben az állt, hogy „az interneten terjed egy felvétel, amely szerint az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán egy rendőrautó büntetőfékezéssel megállásra kényszerített egy személyautót. Mélyen elítéljük az ilyen magatartást, amelyet senki, semmilyen közlekedési szituációban nem alkalmazhat. Az esettel kapcsolatban a szükséges intézkedést megtettük.”

 

#Baleset-bűnügy#rendőrség#rendőrautó#m1-es#m7-es#büntetőfékezés#közlekedés#közlekedési morál

Címlapról ajánljuk