Baleset-bűnügy

Beszélt a rendőrséggel, másnap halálra késelte élettársa a mozgáskorlátozott nőt

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 11:39

A szomszédok jelentették a családon beüli erőszakot, a hatóság fel is vette a kapcsolatot az áldozattal, aki gondolkodási időt kért. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki együttélésük ideje alatt többször bántalmazta mozgáskorlátozott élettársát, majd 2023 tavaszán egy konyhakéssel megölte, számolt be honlapján hétfőn az ügyészség.

A vádirat szerint a jelenleg 68 éves férfi korábban hajléktalanszállón lakott, de miután megismerkedett a nővel, hamarosan összeköltöztek. Először a sértett mosonmagyaróvári házában, majd 2022 nyarától egy mosonmagyaróvári bérlakásban laktak. A sértett évtizedek óta járáskorlátozott volt, bizonyos időszakokban kerekesszéket, mankót használt a közlekedéshez.

A férfi rendszeresen bántalmazta a nőt, az ügyészség közleménye szerint például felpofozta, haját tépte. A nő emiatt többször szállodába menekült vagy a lakóház folyosóján töltötte az éjszakát. A veszekedéseket, bántalmazásokat a szomszédok is hallották, értesítették is a rendőrséget. 

A rendőrség 2023 májusában kapcsolatba lépett a sértettel, tájékoztatta őt a jogairól, ő azonban gondolkodási időt kért.

Másnap este a férfi egy veszekedés után kiment a konyhába egy késért, és azzal az ágy szélén ülő sértettet mellkasának jobb oldalán és bal oldalán is megszúrta. A szúrások következtében a sértett a padlóra esett, és azonnal meghalt. A férfi a következő reggelen önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ügyészség a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg. Vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség mértékes indítványa a bűncselekmények beismerése esetére – egyebek mellett – 15 év szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

 

#Baleset-bűnügy#mosonmagyaróvár#gyilkosság#családon belüli erőszak#mozgáskorlátozott

Címlapról ajánljuk