Baleset-bűnügy

Éhen halt szuka teteméből evett a kikötve magára hagyott kutya Miskolc külterületén

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 12:26

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy miskolci pár ellen, akik szakításuk után kikötve magukra hagyták két kutyájukat. 

Állatkínzás miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, akik a szakításuk után étlen-szomjan magukra hagyták két kutyájukat kikötözve egy Miskolc külterületén lévő háznál – közölte hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség

Az egyik kutya éhen és szomjan halt, a másik pedig egy ideig társa teteméből evett. A leromlott állapotú kutyát a környékbeli gyerekek fedezték fel.

Az ügyészség közlése szerint a pár 2020 októberében szakított, és előbb a nő, majd a férfi is elköltözött a házból, ahol két kutyát tartottak. A férfi időnként visszajárt etetni a kutyákat, illetve szülei, majd a szomszédok adtak alkalomszerűen ételt a kutyáknak. A két kutyát kikötve hagyták magukra, kitéve őket az időjárás viszontagságainak, és vízhez sem jutottak hozzá.

Az ügyészségi közlemény szerint miután az egyik kutya, a szuka éhen és szomjan halt, „teteme átmeneti táplálékforrást jelentett a másik eb számára”. Ez az állat azonban olyan mértékben kórosan lesoványodott, hogy amikor környékbeli gyerekek felfedezték, felállni sem bírt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#kutya#eb#éhhalál#tetem#miskolc#ügyészség

Címlapról ajánljuk