Baleset-bűnügy

Ököllel ütött és kirabolt egy hajléktalant egy 18 éves fiatal

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 16:44

Megvert és kirabolt egy hajléktalant Esztergomban egy 18 éves fiatal, majd elvette értékeit. A rendőrök ismerték az elkövetőt, már több ügyben kihallgatták gyanúsítottként, most pedig le is tartóztatják.

 

Egy 18 éves fiatal Esztergomban bántalmazott egy hajléktalant, majd elvette védekezésre képtelen áldozata értékeit – közölte honlapján a rendőrség.

A tájékoztatás szerint az eset július 14-én este történt az egyik esztergomi parkban. A hajléktalan egy padon aludt, amikor egy fiatal odalépett hozzá, és leverte a sapkát a fejéről. Ő erre felébredt, majd utolérte a fiatalt, és egy közeli utcában kérdőre vonta. A vita tettlegességig fajult közöttük:

a fiatal ököllel fejbe vágta a hajléktalant, akinek eltörött az orra. A fiatalember ezután elvette a védekezésre képtelen áldozat övtáskáját, benne irataival és pénzével. 

A sértett csak másnap délután tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A tettest, aki feltehetően szintén hajléktalan, július 25-én egy vasúti pályaudvaron igazoltatták, majd elfogták. Ellene védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás, valamint testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrség őrizetbe vette a bántalmazót, és kezdeményezte letartóztatását, amit a bíróság pénteken elrendelt. A közlemény szerint a rendőrök ismerték az elkövetőt, már több ügyben kihallgatták gyanúsítottként.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Baleset-bűnügy#hajléktalan#kifosztás#lopás#megverte#bántalmazás#esztergom#testi sértés#letartóztatás

Címlapról ajánljuk