Baleset-bűnügy

Elhanyagolt vizslákat dobtak be az állatotthon kerítésén

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 14:35

Az egyik állat megsérült, nagyobb baj is történhetett volna.

Vasárnapra virradóra nyolc weimari vizslát dobtak be a kiskunhalasi állatotthon kerítésén – írta a BAON. A kutyák métereket zuhantak, az egyik állaton vágott és horzsolásos sebeket is találtak, amit feltehetően a kerítés okozott.

A sokkos állapotban lévő vizslákat vasárnap reggel találták meg a gondozók. Rémülten szaladgáltak, órákba telt, mire meg tudták fogni és karanténba helyezni az állatokat.

Ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna őket és kértek volna segítséget, az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át

– mondta Csepcsik Melinda, az állatotthon vezetője, aki bele sem mert gondolni, mi lett volna, ha a kutyák az állatotthon területén szabadon élő macskák között vérengzésbe fognak, vagy hátra mennek a kennelben tartott kutyákhoz. Az otthon vezetője szerint nincsenek jó állapotban a kutyák, többük alultáplált. Karanténban lesznek, amíg át nem esnek az ivartalanításon, féregtelenítésen és meg nem kapják a kötelező oltásokat.


Az állatotthon munkatársai nem szeretnék következmények nélkül hagyni a történteket, azt kérik, akiknek a környezetéből, szomszédjából hirtelen eltűntek ilyen kutyák, tegyenek bejelentést, hogy fel lehessen deríteni a kutyák tulajdonosát.

Nyitókép (illusztráció): E+ / Getty Images

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#menhely#kutya

Címlapról ajánljuk