Baleset-bűnügy

Videó: mongol késelőt fogtak el egy budapesti fesztiválon

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 8:58

A TEK elfogott egy Mongóliában késelés miatt körözött veszélyes férfit egy budapesti fesztiválon, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Egy budapesti fesztiválon fogták el azt a 21 éves, mongol állampolgárságú férfit, akit több bűncselekmény miatt kerestek a mongol hatóságok. J. T. ellen nemzetközi körözést adtak ki testi sértés miatt, mivel a gyanú szerint egy ulánbátori szórakozóhelyen két embert megkéselt – írja a police.hu.

A férfit Mongóliában huliganizmus, vandalizmus, rongálás és fosztogatás miatt is keresték. A mongol hatóság tudomására jutott, hogy a körözött férfi feltehetően Magyaroroszágon bujkál, így intenzív bűnügyi információcsere kezdődött. A mongol társszervek ezért a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon (NEBEK) keresztül kérték a Készenléti Rendőrség NNI célkörözési nyomozóinak segítségét J. T. elfogásában.

A magyar és a mongol nyomozók megtudták, hogy az agresszív férfi felbukkanhat egy Budapesten szervezett fesztiválon. Tekintve, hogy J. T.-t veszélyes bűnözőként tartották számon, így a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el július 7-én este, a férfinak esélye sem volt a menekülésre vagy az ellenállásra. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették a férfit, kiadatásáról a későbbiekben döntenek, elfogásáról egy videót is közzétettek:


Nyitókép: YouTube / Police Hungary

#Baleset-bűnügy#mongol#késelő#elfogás#terrorelhárítási központ#tek#budapest#fesztivál#Videó

Címlapról ajánljuk