Baleset-bűnügy

Három évet kapott a férj, aki belevágta feleségébe a csontozókést disznótor után

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 15:45

A bíróság szerint „őszintén megbánta” a tettét, amelynek kétéves gyerekük is szemtanúja volt.

Három év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt azt a 30 éves csobaji férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után belevágta feleségébe a csontozókést és a villát, kétéves gyerekük szeme láttára – írja a 24.hu.

A férfi már a disznóvágáson ivott, majd a kocsmában folytatta, miután kóstolót vitt az ismerőseinek. A vádirat szerint felesége este felhívta, hogy maradjon is a kocsmában, ne menjen részegen haza. Mégis hazament, és szóváltásba keveredett az asszonnyal, aki kifogásolta, hogy részeg, és felrótta a párkapcsolati problémáikat. Amikor a feleség elfordult tőle, hogy a kisgyerekükkel foglalkozzon, a férfi fogta a csontozókést és a villát, a feje fölé emelte és felesége bordái közé dobta.

A nő erős fájdalmat érzett, fel akarta hívni az anyját, de a férj ezt megpróbálta megakadályozni. Végül a feleség kiment a házból, és értesítette a mentőket. Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A férj először azt állította, hogy felesége elcsúszott és beleesett a késbe, valamint a villába. Később már elismerte felelősségét.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte az elkövető beismerését, büntetlen előéletét, azt, hogy kiskorú gyermekről gondoskodik, illetve „tettét őszintén megbánta”. Súlyosbító körülményként jött számításba ugyanakkor a férfi ittassága és az, hogy közeli hozzátartozó sérelmére követte el a bűncselekményt. A feltételes szabadság lehetőségét kizárták. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Nyitókép (illusztráció): E+ / Getty Images

#Baleset-bűnügy#testi sértés#életveszély#disznóvágás

Címlapról ajánljuk