Baleset-bűnügy

Ledudálta a zebrán szabályosan átkelő biciklist az agresszív autós, így tette helyre a motoros lovag

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 9. 16:13

Pár nap alatt a magyar Tiktok egyik legnézettebb videója lett az Üllői úti incidenst bemutató felvétel, amin egy Opel Corsa agresszívan ledudál egy a zebrán szabályosan átkelő biciklist.

Vannak még hétköznapi igazságosztók, gondolhatnánk a magyar Tiktok egyik legnézettebb videóját látva. A csaknem 21 ezer lájkot kapott felvétel pár nappal ezelőtt készült Kispesten, az Üllői út 270 szám környékén. 

A videót egy motoros sisakkkamerája rögzítette, és az látszik rajta, hogy a villamosmegállóhoz vezető zebrán halad át egy férfi, teljesen szabályosan, kerékpárját tolva. Nagy lendülettel érkezett a zebrához egy kék Opel Corsa, amikor a gyalogos a városból kifelé vezető sáv felénél járt.


Az autós agresszívan dudálni kezdett, meg se állt a zebránál, dudálva gurult tovább. Erre a motoros mellé manőverezett, leintette, és számon kérte, hogy mégis mit csinál.

– Neki van elsőbbsége, azt tudod, ugye? – kérdezte a motoros a Corsa sofőrjétől, aki biztonsági övet be sem csatolva terpeszkedett az ülésben.
– És? – kérdezett erre vissza az autós.
– Gyalogosnak, zebrán, neki van elsőbbsége! – próbálta felvilágosítani a motoros a közlekedési rendszabályok ide vonatkozó passzusáról.
– Jó, hát de lejött elém! Hát nem tudtam megállni! – hazudta az autós.
– Hát de nem eléd jött, bőven meg tudtál állni! – szembesítette a nyilvánvaló szabálysértéssel a motoros.
– Jó! – intett a sofőr, majd elhajtott.

Az incidens helyszíne a Google Street View-ban:


Nyitókép: sumshotcrew / Tiktok

#Baleset-bűnügy#bűnügy#szabálysértés#kresz#kispest#üllői út#Opel Corsa#biciklis#motoros

Címlapról ajánljuk