Baleset-bűnügy

Borzalmas felvételek terjedtek a makói sintértelepről, állatkínzás gyanúja miatt vizsgálódnak

rtl.hurtl.hu

2024. július 2. 19:04

A létesítményről megrázó felvételek jelentek meg az interneten, a gyepmester szerint egy állattartó személyes bosszújáról van szó.

Megrázó felvételek kerültek ki az internetre a makói gyepmesteri telepről, ezért vizsgálatot kezdeményez az azt fenntartó önkormányzati társulás – írta a Szegeder.

Egy helyi Facebook-csoportban június végén számos bejegyzés foglalkozott a sintértelepen előforduló állítólagos állatkínzásokkal. A csoportba többek közt feltöltöttek egy fotót egy kutya teteméről, és kikerült egy videó is, amin az látható, hogy egy macskát végigvonszolnak a telepen és egy dobozba teszik, ahol az állat elpusztul. A videó feltöltője azt írta, feljelentést tett.

Az önkormányzati társulás keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a rendőrség is foglalkozik már az üggyel, emellett felkérték a megyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztályát, valamint az állatvédelemért felelős hatóságot is, hogy soron kívül folytassanak le vizsgálatot.

A gyepmester korábban azt állította, hogy az ügy egy hódmezővásárhelyi állattartó személyes bosszúja, akitől több mint ötven, szörnyű körülmények között tartott kutyát foglaltak le. Az interneten látható felvételekről azt mondta: az említett macska a sérüléseibe pusztult bele, a kutya pedig azért, mert kiszabadult a kennelből és kirágta a rágcsálóirtós dobozt.

 

#Baleset-bűnügy#makó#állatkínzás#gyepmester

Címlapról ajánljuk