Baleset-bűnügy

Mellkason szúrta magát, meghalt egy 22 éves fiatal Budapesten

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 13:16

A fiatal önkívületi állapotban cselekedett, a dílereket letartóztatták.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 4 személlyel szemben, akik Budapesten hoztak forgalomba drogot, egyikük nagy tételben árulta. A tőlük vásárolt kábítószerektől egy fogyasztó önkívületi állapotban kioltotta az életét, számolt be a Fővárosi Főügyészség.

A 48 éves férfi 2020-2021-ben különböző kábítószereket árult Budapesten, így marihuánát, MDMA-tartalmú, ún. ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t. A drogokat jellemzően egy III. kerületi pincében, illetve egy XII. kerületi lakásában adta át.

2021 novemberében egy társaság tagjai elhatározták, hogy kábítószert szereznek be. Egyikük megkereste ismerősét, aki több lépcsőben vásárolt LSD és extasyt a 48 éves férfitől. Az ügy további vádlottjai – egy nő és két férfi – vettek még részt a forgalomba hozatalban.

A Józsefvárosban szórakozó társaság az este folyamán nemcsak a vádlottaktól beszerzett LSD-t, de más forrásból vett marihuánát is fogyasztott. 

Reggel az egyik férfi a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, megsebesítette magát, és a sérülés következtében, pár nappal később a kórházban elhunyt.

A kábítószer-bűnözés elleni rendőrök elfogták a 48 éves férfit, lakásán kábítószert, több mint 5 millió forintot és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, valamint a társait is azonosították.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, a társait pedig kábítószer forgalomba hozatalával vádolja, és velük szemben fegyház-, börtön és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza. A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

#Baleset-bűnügy#drog#vádemelés#józsefváros

Címlapról ajánljuk