Baleset-bűnügy

Az osztrák betörőkirályt is kifosztották a Bécsben elítélt magyar nők

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 21:38

Társkeresőkön ismerkedtek meg idős férfiakkal, akiket elkábítottak és kiraboltak.

Hosszú börtönbüntetést kapott két, 28, illetve 43 éves magyar nő és az őket segítő 53 éves férfi egy bécsi bíróságon, írja a Telex. Idős férfiakat csábítottak, majd kábítottak el és fosztottak ki.

2023 szeptemberétől november végéig tíz idősebb, jellemzően egyedülálló férfival vették fel a kapcsolatot társkeresőkön, jóval fiatalabb nők képeit használva. Hat esetben a két nő párban dolgozott, a többinél csak a 43 éves nő volt jelen. A nők által elkábított férfiak lakásaiba az 53 éves vádlott ment be, átkutatta a szobákat és magához vette az értékeket.

Az ügy érdekessége, hogy egyik áldozatuk a legendás bécsi betörőkirály volt – írja a portál. A 85 éves férfi életéből mintegy 30 évet ült börtönben, és beperelte az Osztrák Köztársaságot az Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy a börtönmunkát is számítsák bele a nyugdíjába.

Az ügyészség szerint az elkövetők összesen 70 ezer euró értékben zsákmányoltak készpénzt és ékszereket. A két nőt nyolc, illetve kilenc évre, a férfit 13 év börtönre ítélték jogerősen.

Nyitókép: pickpik.com

#Baleset-bűnügy#ausztria#kifosztás

Címlapról ajánljuk