Baleset-bűnügy

Az ügyészség megerősítette, hogy őrizetben Óbuda alpolgármestere

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 12:20

Már tíz gyanúsítottja van az óbudai korrupciós ügynek, köztük az egyik III. kerületi alpolgármester, akinek kérvényezték letartóztatását. 

Már tíz gyanúsítottja van az óbudai korrupciós ügynek – közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség. Hozzátették, hogy a kedden kihallgatott gyanúsítottak között van az egyik III. kerületi alpolgármester, valamint egy önkormányzati cég vezetője – ők jelenleg őrizetben vannak, letartóztatásuk elrendelésére az ügyészség indítványt tesz.

A Magyar Nemzet egy nappal korábban számolt be arról, hogy az ügyészség őrizetbe vette Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát korrupciós bűncselekmények miatt.

Az ügyészség szerdai közleménye szerint egy reklámtevékenységet folytató cég ügyvezetője több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek, hogy közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, valamint a szükséges engedélyek megadásához. 

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal – írta az ügyészség. Hozzátették, hogy a cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

A nyomozó ügyészség a most kihallgatott öt személlyel szemben 

vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúját 

közölte, amelyet az alpolgármester tettesként, a többi gyanúsított – akik a strómancégek ügyvezetői voltak – bűnsegédként követett el.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#korrupció#óbuda#alpolgármester#czeglédy gergő#vesztegetés

Címlapról ajánljuk