Baleset-bűnügy

Kalapácsos kínhalál Pécsen: Jeffrey Dahmert utánozhatta M. Tamás

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 6:25

M. Tamás felhívta otthonába az idős férfit, étellel kínálta, majd brutális módon meggyilkolta. 

Tavaly a 20 éves M. Tamás a gyanú szerint a lakásába hívott egy hajléktalant, akit többször fejbevágott egy kalapáccsal, majd kétszer mellkason szúrta. A 65 éves férfi azonnal meghalt:


A Blikk szerint M. Tamás ugyanúgy öltözködött, éppen úgy hordta haját és viselte a szemüvegét, mint Jeffrey Dahmer, a világ egyik legismertebb sorozatgyilkosa, őt utánozta a pécsi férfi.

A lap szerint M Tamásnak tavaly augusztusban viselkedése miatt távoznia kellett az egyetemi gólyatáborból. Miután az anyja hazavitte a lakásába, hajnalban kiment az utcára, ahol találkozott az idős férfival és elhatározta, hogy kioltja az életét. Meghívta magához, majd a lakásában étellel kínálta. Miközben az idős férfi a konyhaasztalnál evett, a gyilkosa mögé lépett, aztán egy kalapáccsal a fejére sújtott. Ettől az áldozat a padlóra esett, a támadója pedig konyhakéssel háromszor mellkason szúrta. Ezután kalapáccsal további súlyos ütéseket mért rá.

M. Tamás korábban az édesapját és a nővérét is elveszítette. A vád szerint a haláluk után zárkózott lett, gyógyszert szedett és rendszeresen alkoholt is fogyasztott. A viselkedésében 2023 elején erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése: az ezzel kapcsolatos gondolatait a telefonján hangfelvételeken rögzítette. 

M. Tamás korábban az édesapját és a nővérét is elveszítette, haláluk után zárkózott lett, a elszigetelődött, gyógyszert szedett, alkoholt fogyasztott. A viselkedésében 2023 elején kezdett el erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézni, majd foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése: az ezzel kapcsolatos gondolatait a telefonján hangfelvételeken rögzítette. 

Dr. Fekecs Gyula, M. Tamás ügyvédje a Blikknek azt mondta: a férfi járt pszichiáterhez, akit az édesanyja a gyilkosság előtt még fel is keresett, és kikérte a véleményét, hogy várható-e valami, mert nagyon rossz pszichés állapotban van a fia.

Ugyan próbált megtenni mindent, hogy megelőzze a tragédiát, de a szakemberektől azt a választ kapta, hogy ettől nem kell tartani 

– mondta a jogi képviselő.

 A letartóztatásban lévő M. Tamást először elmegyógyintézetbe küldte a bíróság, ám az orvosi vizsgálatok alapján beszámítható. 

Nyitókép: RTL

 

#Baleset-bűnügy#pécs#kalapács#jeffrey dahmer

Címlapról ajánljuk