Baleset-bűnügy

Öt maszkos támadt a Fáklya közösség tagjaira Józsefvárosban

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 10:44

Egy fiatal súlyos fejsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani.

Hétfőn este a Fáklya közösség tagjai filmet néztek a Kesztyűgyárban, majd beszélgetni kezdtek, de ismeretlenek rájuk rontottak, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki – írja Józsefváros önkormányzati lapja.

Mint írják, a terembérlők már a kezdéshez készültek, amikor 5-6 fő kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott, és megtámadta a bent tartózkodó fiatalokat. Voltak, akiket lökdöstek, ütlegeltek, székeket dobáltak, és összetörték a projektort. A Kesztyűgyár munkatársai közbelépésének hatására a támadók elhagyták a helyszínt. A programon lévő fiatalok közül hárman megsérültek. A Kesztyűgyár munkatársai azonnal mentőt és rendőrt hívtak. A sérültek közül 1 főt bevittek a kórházba megfigyelésre, 2 főt helyben elláttak a mentősök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

Az esetről a Fáklya is beszámolt a Facebookon.


„A tegnapi napon, június 10-én, 17:45 perckor öt maszkot viselő náci támadást intézett a Forradalmi Kommunista Internacionalé megalakulását közvetítő nyilvános eseményünkön. A támadás során a náci elkövetők a Fáklya kiadványait, illetve a helyszín berendezéseit megrongálták. Tagjaink rendkívüli bátorságot tanúsítva, testükkel védték a kiadványainkat. Az elkövetők ezután az egyik elvtársunkat ököllel arcon ütötték, egy másik elvtársunkat pedig a nyakánál fogva áthajították az előzetesen berendezett székeken. A segítségükre érkező elvtársat a földre vitték és ott verték tovább. Őt az eseményt követően kórházba kellett szállítani, mert súlyos fejsérülést szenvedett. A maszkot viselő náci elkövetők elmenekültek mire a rendőrség a helyszínre érkezett. A helyszínen jelen lévő elvtársakat a 8. kerületi rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra. A rendőrség a tanúvallomás során az elvtársakainkat a Fáklya tevékenységéről és  az internacionáléról faggatták” – írják a postban.

A BRFK közleményében időközben arról írt, hogy az öt feltételezett támadó közül kettőt sikerült elfogniuk. 

Egyiküket Szentesen, a másikat egy budapesti koncerten fogtak el a nyomozók június 11-én. A 19 és 39 éves férfiakat a BRFK Bűnügyi Főosztályán közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak megtagadták a vallomást, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat 

– írták. 

Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#fáklya#józsefváros#náci#szélsőjobb#szélsőbal#támadás

Címlapról ajánljuk