Baleset-bűnügy

Egy órán át küzdöttek az Andrássy úton egy 74 éves turista életéért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 6. 9:14

Az Andrássy úton esett össze egy 74 éves nő kedd este, a terézvárosi rendőrség járőrei kezdték meg az újraélesztését.

Terézvárosi rendőrök élesztettek újra az Andrássy úton egy hazánkba látogató 74 éves turistát, közölte csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A VI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei kedden kora este vettek észre egy kisebb csoportosulást az Adrássy úton. A csoport egy mozdulatlanul fekvő nő mellett állt, egy férfi közülük épp azt próbálta megállapítani, hogy vannak-e életjelei.

Az idős nőnek nem volt kitapintható pulzusa, nem lélegzett. A rendőrök mentőt hívtak a helyszínre, majd megkezdték a 74 éves nő életben tartását. A járőrpáros tagjai felváltva folytatták a mellkaskompressziót, majd az életmentésbe bekapcsolódott két másik rendőr is.

A kiérkező mentők átvették az újraélesztést, és végül egy órányi küzdelem végén sikerült stabilizálni az idős asszony állapotát. A nőt a mentők kórházba szállítottak.

Nyitókép (illusztráció): Újraélesztési bemutatót tartanak a rendőrök a járókelőknek az újraélesztés világnapja alkalmából rendezett flashmobon a Keleti pályaudvar főbejárata előtt 2022. október 16-án – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#baleset#újraélesztés#budapest#andrássy út#turista

Címlapról ajánljuk